Együtt Program 2018

Fiatalon vidéken? Igen, van jövő!

2017. november 22. - Együtt Program

A világ jobbik felén vidéken ugyan olyan jól meg lehet élni, mint a fővárosban. Sőt, van, ahol kifejezetten menő egy nyugodt, festői helyen élni és dolgozni. Magyarországon ez ma nehezen elképzelhető, de az Együtt európai Magyarországán ez valóság lesz, ahol sok épeszű fiatal marad vidéken, ahol ugyanúgy megvalósíthatja álmait, mint Budapesten. De hogyan?!

 vide_kes.jpg

 

Ma az egyik legnagyobb gond, hogy ha nincs kocsid, akkor marad a tömegközlekedés, ami kistelepüléseken napi 3-4 buszjáratot jelent, ami sok esetben ellehetetleníti a munkába járást. Annak érdekében, hogy ez a helyzet megváltozzon kiszélesítjük az utazási, munkába jutási és lakhatási támogatások rendszerét. Biztosítani fogjuk, hogy minden településről el lehessen jutni munkakezdésre a legközelebbi nagyobb településre.

A szélessávú internet, a home office és az outsourcing világában már nem kell, hogy valamelyik közép- vagy nagyvárosba költözzön egy vidéki szakember, így lehet versenyképes bérért dolgozni, miközben nem kell feladni a nyugodt és festői helyen lévő vidéki otthonunkat. A magyar vidék ügye nem csak mezőgazdasági kérdés. Rengetegen ingáznak, sokan a szolgáltató szektorban vállalkoznak, mások a helyi önkormányzatokkal keresnek együttműködési lehetőséget. Ezért támogatjuk az informatikai és kreatív ipari cégek vidéki terjeszkedését és távmunkában is végezhető projektjeit.

A hazai fiatal szakemberek közül is egyre többen térnének vissza a családi gyökereikhez, vagy egyszerűen költöznének egy kellemesebb, nyugalmasabb és biztonságosabb vidéki településre. Az új telepes program keretében ezért segítjük a vidéken munkát vállaló, képzett fiatalok vissza-, illetve letelepedését, kiemelten támogatva a diplomás pályakezdők hátrányos helyzetű térségekben történő otthonteremtését.

Mindannyian szeretjük az önállóságot, és sokan álmodunk egy saját vállalkozásról. Ezért is egyszerűsítjük az önfoglalkoztatás adminisztratív és anyagi terheit, kedvezőbbé tesszük a kisadózók adófeltételeit.

Kiemelt vidékfejlesztési támogatást biztosítunk az ökológiai gazdálkodók számára, különösen termékeik feldolgozottsági szintjének növeléséhez, a gazdálkodók közötti együttműködés hatékonyabbá tételéhez és a technológiai ismeretek átadásához. Biztosítjuk az ökológiai gazdálkodók számára az általuk használt állami termőföldeken az előhaszonbérlet jogát.

Támogatjuk az önkéntességen alapuló szövetkezeti rendszereket. Ezzel a beszerzést, a termelést, a feldolgozást és a piacra jutást is képesek lesznek megszervezni a vidéken élő termelők és vállalkozók.

A szociálpolitikának, az oktatásnak, a gazdaságfejlesztésnek és az egészségügynek egyaránt vannak hatásai a vidéken élőkre. Csak akkor élhetünk biztonságban vidéken és a városokban, ha figyelünk egymásra, javítjuk a bajba jutottak életkörülményeit. Az Együtt programja erre is ad korrekt válaszokat.

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol, többek között, ezek a javaslatok is szerepelnek. Közel ötszáz választási ígéretünket itt olvashatjátok a szabad és igazságos Magyarországról. Orbán Viktor leváltása után ilyen országot építünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9613346981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2017.11.23. 16:31:25

Magyarországon egy átlagfizetésből vidéken sokkal jobban meg lehet élni, mint a fővárosban. Az ingatlanárak egy vidéki városban feleakkorák, mint Pesten. Vidéken kertes házat vehetsz annyiért, amennyiért Pesten csak egy kis lakást.

na4 2017.11.23. 17:10:15

Jól hangzik, a Fidesz már dolgozik rajta. De azért kösz :-)
süti beállítások módosítása