Együtt Program 2018

Mi az a minimumjövedelem és miért kell bevezetni?

2017. november 26. - Együtt Program

Nem hagyhatunk senkit az út szélén, ezért, ha valakinek nem ér el a jövedelme egy olyan szintet, ami a legalapvetőbb szükségletekre elég, akkor az államnak azt ki kell pótolni. Erről szól a minimumjövedelem, ami Zuglóban már bizonyított, itt az idő, hogy országos szintre emeljük. Ez a kiegészítés nem jár mindenkinek, csak a legnehezebb helyzetben lévőknek. Mi az Együttben ezt ígérjük.

ve_gleges.jpg

A minimumjövedelem egy olyan szociális támogatás, ami nem érint mindenkit. De ha valakinek más már nincs, akkor sem hagyhatjuk, hogy éhen haljon. Ha valaki dolgozik, vagy már idős és kap megfelelő nyugdíjat, akkor nem kell ez az extra jövedelmi kiegészítés neki. A minimumjövedelem annak jár, akinek nincs annyi bevétele vagy jövedelme, hogy abból túléljen. Tehát nem alapjövedelemről beszélünk, ami mindenkinek jár, függetlenül az egyéb bevételektől. A minimumjövedelem az emberhez méltó megélhetést biztosítaná.

Hogyan él túl az a beteg ember, akitől még az utolsó, 22 000 forintos támogatást is elvették? Hogyan él egy család, ahol csak egy közmunkás bér a bevétel? Nekik lenne segítség, ha nem hagyná a társadalom, hogy bárki is teljesen kiessen a szociális védőhálóból.

Zuglóban már bevezette a Karácsony Gergely vezette önkormányzat, hogy a háztartás teljes jövedelmét beleszámolva és egyénekre elosztva megvizsgálják a jövedelmeket. Ha valakinek nincs legalább 28.500 forintnyi jövedelme, akkor azt ennyire kipótolja az önkormányzat.

Bármit is mondanak okos fideszesek, aki az elmúlt évtizedekben járt már Magyarországon, az tudja, hogy 22.000 forintból nem lehet kijönni egy hónapban. Az még éppen csak az éhhalálra elég. Éppen ezért, akinek még ennyi sincs, arra biztos nyomor és éhezés várna. Ezért kellene egy olyan minimumjövedelmet biztosítani, ami magasabb, mint a mostani legalacsonyabb ellátások. De természetesen ez még a munkára ösztönözne.

Azok a munkaképes felnőttek, akik nem jogosultak munkakeresési ellátásra, azokat sem lenne szabad mindenféle segítség nélkül hagyni. A munkanélküliek szerződést kötnének a munkaügyi irodákkal, amiben a munkakereséssel vagy oktatással, képzéssel kapcsolatos vállalásaik lennének. Ezekkel az együttműködési feltételekkel támogatnánk, hogy a nehéz helyzetbe került egyének kitörjenek az ördögi körből. Aki nem teljesíti a munkakeresés idejére vállalt kötelezettségeit, az csak egy csökkentet ellátást kapna.

Ne legyen kétségünk, a legnagyobb nyomorból nem lehet egy lépéssel kitörni. Akinek még ételre is alig telik, annak a munkakeresés is nehezebb, hiszen sokszor még a buszjegyet sem tudja kifizetni, amivel az állásinterjúra el tudna jutni. A munkakeresőknek az államtól nem büntetésre és nem is segélyre van szüksége, hanem segítségre.

Talán megegyezhetünk abban, ha egy közösség vagyunk, akkor nem lenne szabad hagyjuk, hogy bárki is folyamatos éhezésben éljen, megfagyjon a saját otthonában, és ne tudjon emberhez méltó életet élni. Akit pedig a szolidaritás nem hat meg, annak is van egy hírünk: még mindig kevesebbet kell az adófizetőknek költeni, ha a rászorulókat néhány hónapig segítjük, amíg munkahelyet tud találni, hogy utána sikeres adófizetővé váljanak és ne a nyomort örökítsék tovább.

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol, többek között, ez a javaslat is szerepel. Közel ötszáz választási ígéretünket itt olvashatjátok a szabad és igazságos Magyarországról. Orbán Viktor leváltása után ilyen országot építünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4213393867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ervin2 2018.01.25. 14:48:53

Tanár vagyok, és azért lettem az, mert belső késztetésem volt .Az értelmiségi családomban senki nem volt lett máig az.. Azért IS lettem a tanár, hogy a felsorol témákkal IS foglalkozzak KÖZÖSEN a gyerekekkel. MINDIG (1982- ) Soha nem bántam meg! Amit i itt olvastam, abban tartalmilag NEM sok újdonság található! Hálaisten, mint SZIGETEK, sokszor az adott trend ellenére is mindig is voltak, vannak, lesznek olyan törekvések, ISKOLÁK,az ország egész területén, akik kihasználva az adott kor lehetőségeit ezeket a dolgokat, sőt többet is, korszerű, interaktív, a digitalizációt csoportmunkát, egyéni fejlesztést stb felhasználva, nevelnek, oktatnak, együtt dolgoznak a diákokkal. itt olvashattam. Nem szoktam ilyen cikkekhez hozzászólni, de hát, pont azt számos példán, esetleg drámapedagógiai segítséggel ("életjük át", beszéljük meg, tanítjuk), hogy a KIZÁRÓLAGOSSÁG hirdetése, általában nem helyes!!. Önök, legalábbis ebbe a cikkben, ezt hirdetik!!! Már a címben pont ezt teszik.: 8 dolog,ami SOSEM volt, hiányzik a magyar iskolákból. Ez a kizárólagosság, egyszerűen NEMI GAZ! Önöknek, az EMMI-től kezdve a legkisebb pártokig az IS lenne a dolguk, hogy az ország számos helyen meglévő BEVÁLT, módszerek (,legyenek azok bárhol, (állami, egyházi, alapítványi, magán intézményben) elterjedését, eszmeileg, szervezetileg, anyagilag, és kommunikációban, minél HATÉKONNYABBAN TERJESSZÉK. Nem kell feltalálni, kitalálni, csak lehetőséget adni,a már kipróbált módszerek elterjedésére, illetve a ma már létező kezdeményezéseket állandóan, ,az életkor, a kor az iskolatípus, a tantárgy,és a GYEREK adottságainak megfelelően tovább fejleszteni.
süti beállítások módosítása