Együtt Program 2018

Ötven óra kötelező közösségi munka a politikusoknak

2017. november 20. - Együtt Program

Úgy érzed, a politikusok nem is tudják, milyen a kis magyar valóság? Akkor ismerjék meg! Évi 50 óra közösségi munkával majd megtudják, mekkora küzdelmekkel néznek szembe milliók nap mint nap!

ma_sikve_gleges.jpg

Vannak olyan politikusok, akik nem is értik az emberek problémáit, nem találkoznak a valósággal. A mai vezetésben vannak, akik az iskolapadból lettek párttitkárok miniszterek, és nem értik, hogyan is élnek azok, akiknek más munkájuk van. Ezen változtatni kell! Biztosítani kell, hogy a parlamenti képviselők találkozzanak a választókkal és a problémáikkal.

Ne feledjünk, Rogán Antalt a Fidesz már fél az emberek közé vinni. Ezért bevezetjük azt, hogy azok a választott tisztségviselők, akik főállású politikusok, évi 50 óra közösségi munkát vállaljanak évente.

Ahogy néhány éve bevezették, hogy minden középiskolásnak az érettségi előtt végeznie kell iskolai közösségi szolgálatot, ez talán még fontosabb lenne a parlamenti képviselőknek, polgármestereknek. Ezt az Együtt törvénybe iktatná, és erre megvan a jó okunk! 

A politikusainknak szembesülniük kell a valósággal! Meg kell tapasztalniuk, hogy milyen az egészségügy, hogyan élnek az emberek a falu széli telepeken, hogyan él túl a világtól elzárt magányos nyugdíjas. Van olyan politikus, aki nem szakad el a valóságtól, csak mert a parlamentben ül. Vannak, akik rendszeresen szerveznek ételosztást, adománygyűjtést és tesznek a közösségükért. De ez nem elég! A politikus a közösségért nem csak a parlamentben kell, hogy dolgozzon, hanem közvetlenül az emberekkel is.

Ha kötelező lenne a közösségi munka, akkor a képviselő megválaszthatná, hogy hol tölt el néhány órát, egy-egy napot vagy egy hetet társadalmi munkával. Ezzel fölhívhatná a figyelmet olyan problémákra, amelyről keveset beszélnek, és kiderülne, hogy egy-egy vezetőnk mit is tart igazi problémának. Beteg gyerekeket, háziállatokat, hátrányos helyzetű családok, vagy bármi, amivel a közösséget szolgálják.

Így biztosan kimozdulnának a „komfort zónájukból”, hiszen olyan helyzetbe kerülnének, ahova máskülönben nem jutnának el. Olyan emberekkel találkoznának, akiknek valószínűleg nincsenek saját lobbistáik a Kossuth tér közelében, így első kézből kapnának tapasztalatot a nehéz sorsú emberek életéből. Akkor biztosan mindannyian megbecsülnék a szociális dolgozókat, önkénteseket és civil szervezeteket. Akkor egyik politikusnak sem jutna eszébe, hogy a civileket vegzáljanak, hanem megbecsülnék a munkájukat.

Aki pedig rájön, hogy az önkéntes munka mennyire sokat tud adni az embernek, mennyit tanulhatunk magunkról, másokról a világról, az inkább a kötelezőn túl is segítene másokon, ahogy azt kellene.

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol ez a javaslat is szerepel. A közel ötszáz ígéretünket itt olvashatjátok egy szabad és igazságos Magyarországról, amit együtt valóra váltunk Orbán Viktor leváltása után.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2013320507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása