Együtt Program 2018

Így gyógyuljon otthonában!

2017. november 04. - Együtt Program

Ha már a gyógyszerhez sem tudnak hozzájutni a betegek, hogyan várjuk, hogy meggyógyuljanak? A szinte elzárt falvakban élők számára küzdelem akárcsak a legegyszerűbb orvosságokat is beszerezni, nem is beszélve azokról, akiknek éveken át kell naponta tablettákat szedni. Ezért kellene a gyógyszerek házhozszállítását megoldani. Tiszta szabályokat lefektetve, biztonságos módon segítenénk sokakon. Az Együttben ezt ígérjük.

23224478_1849548768419317_1296543371_o_1.jpg

Sok az olyan egyedül élő kisnyugdíjas, akikek betegségeire folyamatosan 3-4 féle gyógyszert kell szedni. És ezeket a gyógyszereket be is kell szerezni. Újra és újra el kell mennie a gyógyszertárba, hogy kiváltsa a gyógyszereit. Ha ő éppen egy kis faluban él, ahonnan a legközelebbi gyógyszertár csak a távolabbi városban van, akkor újabb akadályba ütközik. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a falujából naponta két busz megy a közeli kisvárosba, így tehát egy egész napba is beletelik az alapvető szükségletet jelentő gyógyszerek beszerzése.

De ne akarjunk minden sarokra egy rosszul működő, drága és soha meg nem térülő patikát felhúzni, inkább vegyük észre, hogy a XXI. században rugalmas megoldásokkal tudjuk kezelni a problémákat. Az egészségügy legyen olyan, hogy minden esetben a betegek érdekeit tartsuk szem előtt. Mobil gyógyszertárak, biztonságosan házhoz szállított orvosságok kellenek.

Ha már mindenből van házhozszállítás, miért pont azoknak ne legyen elérhető, akik betegek és esetleg nehezen mozognak. Egy biztonságos, az orvosok által is ellenőrizhető, és patikusok által üzemeltetett autó egy járásnyi falut is el tudna látni gyógyszerekkel. Rendszeresen, előre kiszámítható módon eljuthatna oda is, ahol a legnagyobb szükség lenne rá. Ahogy a gyógyszertárak is csak bizonyos időközönként vannak nyitva, így a házhozszállítás is menetrend szerint közlekedne, a helyi igényekhez igazodva.

Egy ilyen rendszerben sokkal olcsóbban és gyorsabban lehetne megoldani az orvosságok eljuttatását a legkisebb falvakba is. Megfelelő betegtájékoztatással nem csak az előre fölírt, de a leggyakrabban igényelt gyógyszereket is szállíthatna egy ilyen mobil patika.

A mobil gyógyszertár és a gyógyszerek házhozszállítása nem oldja meg egyből a kis falvakban élő idős és beteg emberek összes problémáját, de sokkal kényelmesebb életet biztosíthatna számukra. Ezzel javulna a kiszolgálás. Nem csodákat kell ígérni, hanem olyan megoldásokat, ami valóban segítenek.


Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol, többek között, ez a javaslat is szerepel. Közel ötszáz választási ígéretünket itt olvashatjátok a szabad és igazságos Magyarországról. Orbán Viktor leváltása után ilyen országot építünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1213173228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása