Együtt Program 2018

Másokat legyőzni a futsal meccsen kell, nem a külpolitikában!

2017. szeptember 21. - Együtt Program

2004 óta ott ülünk a nagy európai asztalnál, de ma már mintha Magyarország lenne az a vendég, aki mindig késik, soha nem hoz virágot, és ráadásul az asztalterítőbe törli a sáros lábát. Márpedig minden ember azt hallgatja meg szívesen, aki viselkedni tud, figyel a másikra, és adott esetben megegyezésre is kész. Az Együtt szerint hazánk csak úgy lehet sikeres európai ország, ha nem hadakozik mindenkivel.

 futsal_szijja_rto.jpg


Mindannyian szeretünk nyertes csapathoz tartozni és az Európai Unió részeként már hosszabb ideje biztos a helyünk ebben a csapatban. Egy erős közösség részeként nemcsak Magyarország sorsát befolyásolhatjuk, hanem lehetőségünk van arra, hogy alakítsuk egész Európa jövőjét.

 

Orbán hatalomra kerülése óta Magyarország az európai fórumokon először állandóan csak a különvéleményét hangoztatta, majd egyenesen szabadságharcba kezdett „Brüsszel” ellen, ahol a magyar képviselők ott ülnek, a legfontosabb döntéseket maga Orbán Viktor szavazza meg. A magyar kormány tehát olyan háborút folytat, ahol mindkét oldalon mi vagyunk. A mérleg mostanra: folyamatos harci induló, csatazaj és elvesztett küzdelmek fémjelzik az Orbán-kormány közel nyolc évét.

 

A sikeres külpolitika soha nem erőszakos és hangos, hanem együttműködő és a partnerekben bizalmat ébresztő. Az eredményes külpolitika jólétet és biztonságot teremt az ország polgárainak. A sikeres külpolitika soha nem csak a fél országot képviseli, hanem mindig az egész nemzetet. A külpolitika soha nem a máról és a holnapról szól, hanem mindig legalább a következő tíz évről.

 

Mi az Európai Unióban egy közösség részei vagyunk, nem lehet úgy „brüsszelezni”, hogy közben a mi kormányunk is annál az asztálnál ül, ahol a döntések születnek.  Így lassan már senki nem veszi komolyan a magyar diplomatákat. Nem futsal meccsen kell legyőznünk a másikat, hanem közösen dolgoznunk, mert Európa sorsa a mi sorsunk is. Európa jövője a mi jövőnk is! Mi, az Együttben egy olyan Európában hiszünk, ahol Magyarország nem elvonultan duzzog a sarokban, mint egy durcás kisgyerek, hanem megpróbálja alakítani a közös jövőnket. Az Együtt egy nyitott és együttműködő országot teremt Magyarországból, de ehhez kelletek ti is!

 

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol ez a javaslat is szerepel. A közel ötszáz ígéretünket itt olvashatjátok egy szabad és igazságos Magyarországról, amit együtt valóra váltunk Orbán Viktor leváltása után.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2312882804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása