Együtt Program 2018

Minden gyermek egyformán számít!

2017. szeptember 19. - Együtt Program

Mi olyan Magyarországot akarunk, ahol nem az számít, hogy egy gyerek honnan jött, hanem az, hogy hova tart. Mi az Együttben egy ilyen országért dolgozunk. Nem azt méricskéljük, hogy a szülei megérdemlik-e a támogatást, hanem azt keressük, hogyan tudunk segíteni abban, hogy ők messzebbre juthassanak. Számunkra minden gyerek egyformán fontos, függetlenül attól, hogy hova született.

gyermekes3.jpg

Közös érdekünk, hogy minél többen szeretetben, biztonságban nevelkedjenek és ne ismerjék a nélkülözést. Mert akkor tudják majd képességeiket kibontakoztatni és felnőttként hozzájárulni ahhoz, hogy ez egy sikeres és összetartó társadalom legyen – olyan, amilyet mi az Együttben szeretnénk.  

A mai hatalom különbséget tesz gyerek és gyerek között aszerint, hogy szülei dolgoznak vagy munkanélküliek, házasságban élnek vagy egy szülővel, esetleg azonos nemű szülőkkel. Sokkal rosszabbak az esélyeik azoknak, akik egy kis faluba születtek, mint akik a fővárosba. Több támogatás jut azoknak a gyerekeknek, akik egyházi iskolába járnak, mint azoknak, akik az államiba. Sok gyerek fekszik le éhesen, sőt, fagyoskodik a saját otthonában. Sokan azért nem tudnak továbbtanulni, mert a családjuknak nincsen rá elég pénze. Nem érdemel az a gyerek kevesebbet, akinek szegény a családja, vagy csak egy szülő neveli! 

Ezért mi megszüntetjük a „nem hagyományos” családok megbélyegzését és úgy alakítjuk át a családtámogatási rendszert, hogy több jusson azoknak, akiknek tényleg nagyobb szükségük van a segítségre.

A támogatás nemcsak több pénzt jelent, hanem több odafigyelést, és személyre szabott segítséget : korai fejlesztést a gyerekeknek és személyes támogatást a nehéz helyzetbe került szülőknek a Gyermekesély Házakban vagy a családsegítő révén. Több bölcsődei és óvodai férőhelyet és gyerekbarát iskolákat. Védőnőt és gyerekorvost minden kistelepülésre, ott is ahol a szülők mára teljesen magukra maradtak problémáikkal. És persze jobb állami iskolákat, hogy ne kelljen csak azért az egyházi iskolát választani, mert oda több pénz jut.

A gyerekeink a jövőnk. Ma kell többet tennünk azért, hogy egy napon majd ők többet adhassanak vissza a közösségnek. Az Együtt számára ez a legfontosabb!

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol ez a javaslat is szerepel. A közel ötszáz ígéretünket itt olvashatjátok egy szabad és igazságos Magyarországról, amit együtt valóra váltunk Orbán Viktor leváltása után.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr9612877336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása