Együtt Program 2018

Ha minden meleg előbújna....

2017. október 10. - Együtt Program

Október 11-e az előbújás napja, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy a melegek, leszbikusok, transzneműek felvállalják saját magukat a külvilág felé.  Ha minden meleg előbújna, és lenne egy állam, ami teszi a dolgát, már nem is lenne homofóbia. A homofóbia a legtöbb esetben az ismeretlentől való félelemből táplálkozik. Mindenki nap mint nap találkozik LMBT+ emberekkel (leszbikus, meleg, biszexuális és transzneműek), hiszen meleg a hentes, a fodrász, a kolléga, a szomszéd, a kedvenc focista, csak éppen nem tudjuk.

elobujas.jpg

Ha a melegekről alkotott kép nem buta sztereotípiákon alapulna, hanem a valóságon, akkor nem is létezne homofóbia. Ehhez sok coming outra (előbújásra) van szükség, no meg egy működő államra. Az elfogadásért a melegek sokat tehetnek azzal, hogy előbújnak, bármennyire nehéz is. Ugyanakkor nem egy coming out van az ember életében, hanem újra és újra szembesülni kell a döntési helyzetben. Mit válaszoljak az új kollégának, ha megkérdezi, hogy van-e valakim? Mit mondjak a szomszédnak, hogy férünk el ketten abban a kis lakásban? Mindig dönteni kell, hogy hazudunk, vagy elmondjuk az igazságot, akkor is, ha csúnya nézés, rossz esetben megvetés vagy erőszak lehet a vége.

De a többségi társadalomnak és az államnak is tennie kell az elfogadásért. Mi az Együttben tudjuk, mit kellene tenni ezért egy jól működő kormánynak. Szükség van társadalmi párbeszédre – de nem a sátáni Soros-tervről, hanem magyar emberek problémáiról és lehetőségeiről. Így a melegek és leszbikusok jogairól, a házasságukról, a boldogulásukról.

A szemléletformálásra minden kormány költ. Plakát van arról, mit lehet tenni a parlagfű ellen. Lehet tv-s kampányt indítani a rákszűrés fontosságáról, így miért ne lehetne állami kampányt indítani a melegek, leszbikusok vagy éppen a transzneműek helyzetéről? Hiszen sokan nincsenek is tisztában még azzal sem, hogy mi a különbség a transzvesztita és a transznemű között. Ez önmagában nem baj, ennek ellenére tehetünk többet is azért, hogy tudjuk, kik is azok, akiket már sokan ismeretlenül utálnak, mint a pirézeket.

Bár a házassági egyenlőség fontos, ma a Magyarországon élő LMBT+ embereknek nem ez a legnagyobb gondjuk. Egy homofób támadás esetén nem biztos, hogy mindenki bízhat a rendőrségben, hiszen nem mindenkit véd a rendőr. Éppen ezért a rendőrséget megreformálva többet kell tenni a gyűlölet-bűncselekmények ellen, és az elkövetők valódi megbüntetéséért. Az államnak kötelessége, hogy segítse egy anonim bejelentővonal létrehozását, ahol biztonságosan beszélhetnek az áldozatok az erőszakról, diszkriminációról vagy a lelki nehézségekről.

Mi az Együttben egy elfogadó Magyarországért dolgozunk. Szeptember közepén mutattuk be választási programunkat, ahol ezek a javaslatok is szerepelnek. A közel ötszáz ígéretünket itt olvashatjátok egy szabad és igazságos Magyarországról, amit együtt valóra váltunk Orbán Viktor leváltása után.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8812947495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab.gipsz 2017.10.10. 21:14:15

Szamárság ez a cikk.

Soros pedig a nénikéjét oktassa, ön jelölt messiásokból, megmondó emberekből elegünk van.

Akik pedig fenekek szagolgatása alapján határozzák meg önmagukat, azok mióta kultúrlények, ezt ők állítják önmagukról tehát igaz.

-JzK- 2017.10.10. 21:44:05

"Homofóbia"... elmész te a kurva anyádba, kell nekünk a hátunk közepébe, hogy ezzel a megszégyenítő 'ad hominem' támadásra használt pejoratív jelzővel sarokba szorítva itt is keresztülverjétek ezt a kurzust, aztán a vége a símaszkos antifák lesznek, akik botokkal vernek mindenkit, akit "bigottnak" (nyugaton ez az új szitokszó) vélnek.

Homofób... Mi lenne ha végre elhagynánk a hülye címkéket? Az összes -fób meg -ista a hülyék billogvasai a vitapartner mocskolására, szerintem mostantól mellőzük az összes ilyen baromságot. Próbáljuk meg a vitapartner személye helyett a véleményét tárgyalni, talán többre jutunk.

Bocsánat, én nem vagyok “homofób”, mégpedig azért nem, mert ez egy rendkívül hülye kifejezés. A “-fób” végződés a görög fóbiára utal, amely irracionális, elemi félelmet jelent, én pedig nem “félek” a homoszexuális emberektől, ugyanúgy, ahogy nem félek egy bomló tetemtől vagy egy kutyagumitól sem, maximum undorítónak tartom, ezen túl erkölcsileg elítélem a dolgot, és meggyőződésem, hogy árt ez az egész “issue” a társadalomnak, minthogy a kultúrmarxisták által arra lett kitalálva. Így mindenki aki ott tart még, hogy ezt a “most mi bajod velük, csak nem homofób vagy?”-játékot játsza, az bizony a rossz oldalon áll. Idézek innen depositum.hu/homoszexualitas.html :
„Te csak egy homofób vagy!”
Azokat, akik a homoszexuális magatartással szembehelyezkednek, gyakran vádolják meg az ún. „homofóbiával”, azaz, hogy azért vannak ilyen véleményen, mert „félnek” a homoszexualitástól. Néha a vád odáig fajul, hogy azt állítják, hogy ugyanezek az emberek valószínűleg maguk is homoszexuálisok, és más homoszexuálisok elítélésével kompenzálják saját vágyaikat, hogy elrejtsék ezt a tényt még önmaguk elől is.
Ezek az érvek megkísérlik megszüntetni a racionális párbeszédet azáltal, hogy a középpontba a vita egyik résztvevőjét állítják. A másik fél érveit az ő valós vagy vélt tulajdonságára alapozva akarják elvetni. Ebben az esetben a feltételezett tulajdonság a homoszexuálisoktól való félelem.
Azokhoz a próbálkozásokhoz hasonlóan, amelyek el akarják kerülni a racionális párbeszédet, a homofóbia-érv egyáltalán nem érinti magát a lényeget. Még ha egy ember fél is a homoszexualitástól, ez egyáltalán nem csökkenti az érveket az ilyen viselkedés ellen. Az, hogy egy ember fél a fegyverektől, még nem érvényteleníti érveit a fegyverek ellen, sem az, ha valaki fél a katonai leszereléstől, még nem csökkenti érveit a leszerelés ellen. Az elvi alapokon álló véleménykülönbséget nem lehet fóbiának nevezni.
Továbbá a homofóbia-vád egyáltalán nem meggyőző. Azoknak az elsöprő többsége, akik szembehelyezkednek a homoszexuális viselkedéssel egyáltalán nem „félnek” a homoszexuálisoktól. A szembehelyezkedés nem azonos a félelemmel. Bárki ellenezhet valamit anélkül, hogy félne tőle, tehát értelmetlen az a próbálkozás, hogy valaki egy „Homofób!” sikollyal zárjon le egy ésszerű párbeszédet. Ez a próbálkozás csak arra való, hogy eltérítse a figyelmet azoktól az érvektől, amit valaki állít, és ráirányítsa arra, aki az érvet állítja, méghozzá úgy, hogy erkölcsileg támadja meg az illetőt.

MyNick0 2017.10.10. 21:45:30

maxval1967.wordpress.com/2012/07/10/homofobia-igen/

"Homofóbia – igen!

A homoklobbi igyekszik a “homofób” szót valamiféle gyalázatos szóvá degradálni, nagyjából a “bűnöző” és a “rasszista” szintjére. Valójában azonban a “homofób” szó nem sértés, hanem a normalitás, az egészség igenlése. A homoszexualitás ugyanis egy genetikai eredetű megbetegedés. Egy betegséget ellenezni pedig nem szégyen, hanem a világ legtermészetesebb dolga.

Amikor tehát homofóbiával vádolnak bennünket, fejünket emeljük fel büszkén és mondjuk azt “igen, homofób vagyok, s erre büszke vagyok!”.

A homoklobbi egyik undorító követelése a házassághoz való jog. Pedig az európai kulturában a házassági 1 férfi + 1 nő törvényes kapcsolata. Miért kellene ezt felborítani, s miért éppen csak a homokosok javára? Hiszen ha megtörjük a “házasság” fogalmát, ki lehetne korlátlanul terjeszteni másra is, pl. többnejűségre, pedofíl kapcsolatra, ember és állat kapcsolatára.

Manapság a homokosok egyenlőek, minden joggal rendelkeznek, mit akarnak még?

Örökbe akarnak fogadni gyermekeket? Ne akarjanak árva gyermekeket megrontani!

Persze, a homokosok üldözése bűn és ezt el kell ítélni. A homokosságot az orvostudomány még nem képes megfelelően gyógyítani, így e beteg embereknek joguk van élni. S mivel számukra a homokos életmód az egyetlen kedvező, minden joguk megvan rá. A cukorbetegeket sem üldözik hibásan működő hasnyálmirigyük miatt, sőt még pénzbeli támogatást is kapnak az államtól, a közös adókból. Azonban én nem követelem, hogy a társadalom ismerje el, hogy a cukorbeteg ember hibás működésű hasnyálmirigye nem betegség, hanem egy egyenértékű alternatíva. S nem tiltakozom, hogy bizonyos szakmákban diszkriminálnak betegségem miatt, pl. nem vennének fel repülőgéppilótának, mert a cukorbetegség ott kockázatnak minősül és emiatt ki vagyunk zárva a pályaalkalmassági vizsgálaton.

Manapság azonban nem a homokosoknak kell szenvedniük diszkrimináció miatt, hanem a homofóbok vannak állandó üldözés alatt a homoklobbi részéről.

Az agresszív homoklobbi követelőzései egyre szemtelenebbek S tudjuk: máshol egyre többet akarnak. Amerikában pl. a homokos lobbi gyűlöletkampányt folytat homofób keresztény polgármesterek ellen, akik nem hajlandók a büszkeségmeneteket hivatalosan támogatni. S ott a kisgyerekek tankönyveibe is beletuszkolták már a leggusztustalabb homokos propagandabrosúrákat. Azaz a homokos lobbi olyan országokban is egyre többet akar, ahol pl. még házassági joguk is van. Tehát nem hiszünk a magyar homoklobbinak sem. Ők egy hatalmas kampány részei, s egyre szemtelenebbek. A magyar homoklobbi csak azért jóval mérsékeltebb amerikai testvérszervezeteikhez képest, mert ők is érzik, hogy teljes ellenszenvet érnének el ugyanazokkal a követelésekkel. Így a kis lépések taktikáját alkalmazzák. De a cél ugyanaz: a társadalom értékrendjének buzi alapra helyezése és minden homofób rasszistának, fasisztának, gazembernek bélyegzése.

Lássuk csak a FaceBook-ot: van ezernyi homokos csoport, de a homokos lobbi azonnal töröltet minden ellenvéleményt. A FaceBook pedig szót fogad, mert nem kockáztathat meg a multimilliárdos hátterű amerikai homoklobbi részéről egy esetleges bojkottot. Szóval ennyit a homoklobbi toleranciájáról…

Nem zavarnak a homokosok úgy általában, de elvárom tőlük a toleranciát: azaz ne próbálják saját törpe kisebbségi értékrendjüket a többségre erőszakolni. Fogadjanak el annak, ami vagyok: toleráns homofóbnak. Én is elfogadom őket, azaz viszonzom a toleranciát: nem követelem betiltásukat, nem megyek homokos bárba botrányt csinálni, elítélem, ha egy homokost bántalmaznak. Ez így miért nem elég?

A homoklobbi miért akar ennél többet? Miért akarja, hogy támogassam is őket? S miután nyíltan kijelentem, hogy NEM támogatom őket, miért pocskondiáznak, pl. a legutóbbi időben már “rasszistának” kezdik minősíteni a homofóbokat.

A homofóbia a természetest, az egészségest védi a természetellenes, beteges ellen. Legyünk rá büszkék, hogy homofóbok vagyunk!"

Visceroid 2017.10.10. 21:58:25

"Ha minden meleg előbújna...."

Nagyon sok kapcsolat szűnne meg, és kiderülne a fél országról, hogy meleg. Nézzük meg az utcán azt a rengeteg ecsethajú hülyegyereket. Vagy csak beszélgessünk el eggyel. Hallatszik a hangján, hogy meleg. És már nem csak a fiatalabb korosztályén, idősebb embereken is hallani.

witpen 2017.10.10. 22:30:01

Nem gyűlölöm a buzikat, de gyűlölöm a buziskodást. Én sem hencegek úton-útfélen azzal, hogy hetero vagyok. Kérem a buzikat, hogy ők sem tegyék, mert nem érdekel.
Ha pedig a buzilobbi erősödik, akkor az én ellenállásom méginkább.

apro_marosan_petergabor 2017.10.10. 23:25:08

Hülyeségek irkálása helyett inkább a homoszexuálisok gyógykezelésével kellene foglalkozni, illetve azzal, hogy hogyan lehet ettől a deviáns viselkedéstől a fiatalokat és a társadalmat minél jobban megóvni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.10.10. 23:31:34

@apro_marosan_petergabor: Hogyan kezelnél egy homoszexuálist? Ahogy apád téged, amikor a szomszéd srác kukijával játszottál? Jól elvernéd?

Ad Dio 2017.10.11. 08:15:24

775 kattintás, és minimális számú hsz. Nem hiszem hogy ezzel a témával kampányolnék, de persze ti tudjátok...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2017.10.11. 12:18:16

Istenkém, mennyi szemetet ide sodort a szél kommentelni... Ez az, győzködjétek csak magatokat, hogy a gyűlölködés viszi előre a világot, nem a megváltoztathatatlan elfogadása, és és menjetek a természettel meg a világgal szemben.

szemésfül 2017.10.11. 17:01:38

Miért érzi úgy sok itt kommentelő, hogy folyton harcolni kell. Valamiért, és főképp valami ellen.
Egy árva agresszív, minősítő, ellenséges jelző nem sok, annyi sincs az Együtt programjában és a programot bemutató fenti szövegben. A legdurvább ez: "buta sztereotípiák".
Az elfogadásért szól, szólunk. A megismerésért, az őszinte, nyitott kommunikációért.

Akkor ki ellen harcoltok?
süti beállítások módosítása