Együtt Program 2018

Tisztességes közmédiát akarsz? Íme a megoldás 5 lépésben!

2017. október 03. - Együtt Program

A Habonyművek egyik sarokkövét jelentő MTVA-t sok mindennek lehetne nevezni, de közmédiának biztosan nem. Hiszen nem a közt szolgálja, csak a pártot. És nem is média, mert az alapvető újságírói etika szabályait újra és újra semmibe veszi. Amint vége lesz Orbán uralmának, ideje lesz egy valódi köztévét létrehozni. Az Együtt erre tesz javaslatot.

ko_zmi.jpg

  1. A mai költségvetés egytizedéből új alapokra helyezzük a közmédiát

Az Orbán kormány alatt az MTVA egy feneketlen pénznyelővé vált, immár az éves 80 milliárd forintos költségvetést is újra és újra kiegészítik. Ebből milliárdokat fizetnek ki teljesen átláthatatlanul programkészítés címen külsős haveri cégeknek.  Emlékszik még valaki a Marslakók című „innovatív” MTV-s napi sorozatra? Nem? Ez nem csoda, mert a kutya nem nézte Jáksó László készítette sorozatot, de így is eltapsoltak rá 841 millió forintot az adónkból. Ilyen pénzszórásról szó sem lehet egy rendes közmédiában!

 

  1. Valódi híreket, ne propagandát

Aki az elmúlt években véletlen ráült a távirányítóra és meglátta az M1 Híradóját, az pontosan tudja, hogy csak az üres Fidesz propaganda zeng ott. Rákosi elvtárs is elismerően csettintene az agymosás szintjén. Az gyerekek vérét szürcsölő migránshordák, valamint  Soros György és Soros György az állandó témák. No meg persze a rezsicsökkentés sikere, amit Soros György elpusztítana. Erre nem, hogy Soros György, de még a fideszes Médiatanács is azt mondta, hogy teljesen kiegyensúlyozatlan az M1 híradó. Ehelyett valódi hírekre és érdemi tájékoztatásra lenne szükség.

 

  1. Közérdekű műsorokat, amit máshol nem láthatnánk

Egy közérdeket szolgáló televízió foglalkozzon olyan témákkal, ami a társadalom tájékoztatását szolgálja. Kereskedelmi alapon nem várható, hogy egy TV akár az összes parlamenti ülést élőben közvetítse. A fontosabb parlamenti bizottsági üléseken ugyanúgy elvárható lenne, hogy ott legyen a magyar állami csatorna. A mai közmédia félbeszakítja az élőzést, ha nem felel meg a kormány ízlésének a valóság. A köztévé feladata, hogy olyan oktatási, kulturális és politikai témákban tájékoztasson, amikre más adó nem fog vállalkozni.

 

  1. Nem kell állami sportcsatorna

Sportcsatorna már van elég, nem kell állami sportcsat. A magyar állam ne úgy támogassa a magyar sportot, hogy a köztévén majdnem 20 milliárdot átmosva kifizet a focinak. Fölösleges pénzszórás, nincs szükség kereskedelmi tartalmakra. Bizonyos sportrendezvényeket adhatna a köztévé, de egy egész csatornát erre építeni fölösleges és pazarló!

 

  1. Reklámmentes köztévét

Ha a televízió az adófizetők pénzéből működik, akkor ne is akarjon reklámbevételt szerezni. Ma ezt arra használja a hatalom, hogy újabb pénzekkel tömje ki a haveri műsorkészítők zsebeit. Ezzel eltorzítják a működést, átltáhatatlanul extra támogatást nyújtanak egy állami cégnek, így veszik meg a vezetők lojalitását. 

 

Mi az Együttben egy ilyen köztévét akarunk megvalósítani. Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol ezek a javaslatok is szerepelnek. A közel ötszáz ígéretünket itt olvashatjátok egy szabad és igazságos Magyarországról, amit együtt valóra váltunk Orbán Viktor leváltása után.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6112923669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhbérkommentelő 2017.10.03. 19:22:36

Wishful thinking. A köztévé mindig is állami propagandát tolt, amióta van televíziózás

Az Antall-kormány idején az ellenzék kezében maradt, köszönhetően az SZDSZ-es Árpi bácsi közbenjárásának ("Európa segíts!"). Antall nyilatkozta: egy televíziós szerkesztő kinevezéséhez nagyobb konszenzusra van szükség, mint egy államtitkáréhoz

A Horn kormány napok alatt kitakarította azt a kevés idegent, aki beférkőzött. Aztán jöttek a Napkelték, Pártkelték, Forró Tamásék féle gátlástalanul agresszív kocsmai stílusú propaganda. A Médiatanács mint olyan egy nevetséges színjáték volt a "függetlenségről", ráadásul teljesen diszfunkcionálissá vált, még a kieső tagok helyét sem sikerült betölteni. Ideje volt hogy formálisan is megszűnjön

Hogyha a mostani ellenzék nyer, akkor nem nehéz kitalálni mi lesz: Gyurcsány csillogtatja éjjel-nappal az egóját. Az olyan jelentéktelen csapatok mint az Együtt ezen nem fognak tudni változtatni. Még a náluk jóval befolyásosabb Botkának sem sikerült

öreg38 2017.10.03. 20:15:10

le kell választani a kormány/az államot a közszolgálati médiáról. Az anyagi fedezet nem függhet a kormány jóindulatától, tanulmányozni kel az európai közszolgálati médiák működését, különös tekintettel a BBC működésére.

Duplaxiii 2017.10.03. 20:17:19

Na ezért tartunk itt!
Ti most leírtátok a közmédia lexikális definícióját?
A közmédia jellemzően sehol nem független és nem is az a cél! Elég, ha magát a médiát hagyjuk szabadon és sokféle világnézetű csatornák jelenhetnek meg.
A közmédia dolga a visszacsatolás! Az országot irányító rezsimnek be kell számolnia arról, mi történik, mire megy el a adópénz stb.
Ti ezek szerint nem is foglalkoztatok a részletekkel, csak idemásoltatok demagog pontokat? Ha ti nyernétek, akkor hogyan kommunikálnátok a választóitokkal? És hogyan az országgal?
Ellenzékből persze, hogy nem tetszik a dolog, de jellemzően azért nem, mert higítja az ellenzégi propagandát.
A gond jellemzően a diktatórikus megoldás! Hogy beavatkoznak a piaci folyamatokba, korlátozzák a teljes szólásszabadságot, nem a közmédiában, hanem általánosságban. És a csatornasorrend törvénybe foglalása meg még az emberek alapjogait is sérti.
Ki nem szarná le a m1 demagóg propagandáit, ha a kábeltévéknél nem lehet beállítani a saját sorrendet? És ezért az ország alapból "ott kezd"... A propagandatévéknél és a többség egyszerű kényelmi okokból sem lapoz a 90-valahányadik programhelyre!
(Segítek! Ha picit is változtatni akartok, akkor terjesszétek, hogy a kábeles előfizetők NE beltéri box-szal kérjék a szolgáltatást, mert abban a sorrend fix, a szolgáltató visszaállítja a törvényben megszabott sorrendet. Terjeszétek, hogy a mai tévékhez CI modult kérjenek az emberek, nem kerül plusz pénzben és onantól a tévédben állthatod a sorrendet, csinálhatsz kedvenceket és ki is hagyhatod a közmédiát! Van megoldás, csak erre nem terjednek ki az amerikai marketingalapú politikai tankönyvek...)
A egyetlen elfogadható az lenne, ha a elért eredmények arányában lenne biztosítva a megszólalási lehetőség. Ez volt már, a fidesz szüntette meg. Így mindenki a mögötte álló társadalmi mértéknek megfelelően politizálhatna a nyilvánosság előtt.
.
A sportot hagyjátok! Az csak azért rossz, mert valóban a korrupció része. De ha csak kereskedelmi sporttévé van, akkor a sportága, jellemzően a hazai érdekeltségűek 99%-a soha nem kerülne bemutatásra. A gond az, hogy a sportnál is elkezdték a kisajátításokat és az össze ma népszerű eseményt átparancsolják a saját nézetlen szarjaikra. Jövőre a nagy nézettségű BL megy valamelyik habonytévére, azaz arra is alő kell fizetni és nézhetjük az 1 perc híreket. Miközben azok a csatornák 2017-ben még ócska SD minőségben adnak, azaz a mai televízióknál azok a műsorok nem lesznek HD-k, melyeknek értelme van. Majd a sok gagyiszar, lesz HD, a sport nem...
.
Minden további pont, amit írtatok jellemzően csak a klasszikus paraméterek követelése, hiszen közmédián sehol nincs reklám...
Hogy mi a valódi hír, az meg kérdéses ám.
Ma a többség, a 60% feletti passzív halmaz számára a demokratikus oldal "hírei", üzenetei pontosan annyira hazugok, mint a másik oldalé! Ti sem írtok hitelesen, mert harcban álltok. Hitelesség a csatában nem megengedett, elbizonytalanítja a katonákat.
.
Én inkább arra koncentálnék, hogy használjatok szakembereket! Nem egy bölcsész, jogász, filozófus, blogger, újságíró stb. a szakember! Ők vitték ide az országot.
Mérnök, fejlesztő, gyakorló orvos, gondolkodó tanár stb. a szakember. És nem belülről, ott csak a pénzlesők találhatók, hanem a 60%-ból kellene megnyerni emberkéket...
Addig maradnak az ilyen saját hívők tüzelésére való semmitmondó, demagóg "programok".
Minden ellenzéki pártnál.

VaradiJanos 2017.10.03. 21:48:16

Szerintem berkecbali lessz a kormányzó jövöre mer tuti naggyon jo ha mindenap lehoza az index a naploját

naphegyi vince · http://liberator.blog.hu/ 2017.10.03. 22:39:47

@Éhbérkommentelő: "A köztévé mindig is állami propagandát tolt, amióta van televíziózás" - ezt hívják relativizálási kísérletnek. Olyan szemérmetlen pártpropagandát, mint ami 2010 után kialakult, nem látott a rendszerváltozás utáni Mao..
"Forró Tamásék féle gátlástalanul agresszív kocsmai stílusú propaganda" - azért hazugság, amit mondasz, mert a Naptévén ellentétben a mai köztévével simán megjelenhetett az ellenzék. A Naptévé elfogultsága ellenére nem gyártott olyan propaganda híreket, ahol egy ellenzéki mondatra, 2 kamu-szakértőt tolnak rá, hogy cáfolják. Az elfogultság és a propaganda között megfogható különbség van.

Gyu'csány? Te ilyen oldschool arc vagy aki még a migránsos sorosos agymosás előtti időkben felrakott lemezeket tolja? Persze ez az egyik fő fideszes hazugság, hogy ha te bármelyik ellenzéki pártra szavazol akkor a Gyurcsányra szavazol. Pedig a valóság egyszerűbb, ha az Együttre szavazol, akkor egy olyan 2010 előtti rendszerrel kritikus pártra szavazol. Az Együtt csak az MSZP-nél és Gyurcsánynál is korruptabb, hazugabb és jóval elnyomóbb Orbán-rendszer legyőzése érdekében működik az ország megmentéséhez szükséges szinten a bukott baloldal két pártjával. És főleg csak azért mert az orbánista választási rendszer ezt kikényszeríti. Mert az igencsak reális másik opció ezzel szemben az, hogy a parlamenten kívülről kell a semmiből felhúzni egy 30%-os néppártot, pl. az évi 100 milliárdból finanszírozott opártállami propaganda ellenében.
süti beállítások módosítása