Együtt Program 2018

Erről a 8 dologról sosem tanulnak a magyar iskolákban

2018. január 24. - Együtt Program

Igazuk van a diákoknak, hogy tüntetnek. Magolni, fölösleges dolgokra emlékezni, ma erre tanít az iskola. Közben rengeteg olyan téma van, amiről nincs szó akkor, ha csak az érettségire, felvételire készítjük föl a gyerekeket. Persze vannak tanárok, akik az életre tanítják a gyerekeket, de a mai iskolarendszerben erre egyre kevesebb lehetőségük van. Mi az Együttben tudjuk, hogy a gyereknek mást is meg kell tanulni, nem csak a szorzótáblát. Ezért ahhoz, hogy az iskola a XXI. századi életre készítse föl a gyerekeinket, ezekről a dolgokról is tanulniuk kell:

 8suli3.jpg

  1. Hogy csináljunk demokráciát

Milyen egy rendes vita? Mi történik azzal, aki kisebbségbe került, de ott van mellettünk? Miért fontos, hogy a szabályok mindenkire egyformán vonatkozzanak? A KLIK-es iskolákba járó diákok könnyen lehet, hogy sosem hallanak erről. Így félő, hogy belőlük is csak bunkó, személyeskedő miniszterelnökeink lesznek, akik nem is próbálják megvédeni az álláspontjukat.

 

  1. Hogyan kell gondolkodni

A gyerekeknek azt kellene megtanulniuk, hogyan tudnak egy új, ismeretlen helyzetben is megoldani egy problémát, hiszen jól betanult válaszok értelmetlen ismételgetése csak akkor jelent sikert, ha egy Fidesz által kinevezett szóvivő vagy. A mostani iskolarendszerben a gyereknek nincs helye kérdezni, beszélgetni. Csak hallgatni, és visszaböfögni az adatokat.

 

  1. Közös, európai történelem

Ami az egyik országnak tragédia, a másiknak győzelem. Az a csata, amire a határ egyik oldalán nemzeti hősi tetteként emlékeznek, az másoknak még mai napig is az elnyomás fájó emléke. Ezért kell egy közös, határokon átívelő történelemkönyvet létrehozni, amivel megismerhetjük jobban saját és szomszédjaink nézőpontját is. Mert a történelmi megbékélések nélkül nem lesz közös és békés jövőnk Európában.

 

  1. Digitális kompetenciák, élet a digitális világban

A legtöbb diák úgy hagyja el a magyar iskolákat, hogy ha találkozott is működőképes számítógéppel, azt nem tudja, hogyan és mire használja. Hogyan kommunikálunk az interneten? Milyen digitális tartalmak hogyan jutnak el hozzánk? Mi a veszélye és az előnye a Facebooknak? Hogyan hozz létre te tartalmat, és minek hihetünk?

 

  1. Tudatos médiafogyasztás

Bár a csapból is az folyik, hogy sok a „fake news a Facebook-on”, vajon egy mai magyar 16 éves föl tud ismerni egy álhírt? Valaha is fölteszi magának a kérdést, hogy mi a valóság és mi a fikció egy valóságshow-ban? Az asszír királyok fölsorolása nem befolyásolja mindennapjainkat, az átverésre épülő reklámok viszont annál inkább. Akkor miért nem erről tanulnak a gyerekeink?

 

  1. Alkohol, drog, szenvedélybetegségek

A Fidesz iskolarendőröket küld az iskolákba, és azt reméli, hogy az majd így lesz drogmentes Magyarország. A gyerekek nem hülyék. És ha nem beszélünk velük őszintén, nincs kitől kérdezniük, akkor csak nagy zavar lesz a fejekben. Ideje lenne, hogy az iskolában kimondják, hogy miért baj az, ha olyan dizájner drogot használsz, amiről még a dealer sem tudja, miből van. Ideje elmondani, hogy a pálinka nem nemzeti virtus, az is függőséget okoz.

 

  1. Szexualitás, fogamzásgátlás

Tudják vajon a mai fiatalok, hogy min megy keresztül az, aki átesik egy abortuszon? Amerikai kutatás bizonyította, hogy azokban az államokban sokkal nagyobb a tinédzserkori terhességek aránya, ahol szexuális fölvilágosítás címen az oktatásban az önmegtartóztatás fontosságáról beszélnek. Közben rengetegen azt hiszik, hogy ha valaki „ápolt külsejű”, akkor biztos nem kell tartani szexuális úton terjedő betegségektől.

 

  1. Nemi szerepek

Mit jelent a nőkkel szembeni tisztelet? Tényleg ugyan olyan esélye van mindig a nőknek és a férfiaknak? Ha egyenlőség van, miért csak a nők takarítanak otthon? Mi a baja annak, aki a saját neméhez vonzódik? (SEMMI, semmi baja nincs a melegeknek bármit is mondanak a köztévében) Ezekről a kérdésekről is beszélni kellene az iskolában, ha nem akarjuk, hogy a vak komondorok országa maradjunk.

 

Az Együtt tavaly szeptemberben mutatta be választási programját, ahol, többek között, ezek a javaslatok is szerepelnek. Közel ötszáz választási ígéretünket itt olvashatjátok a szabad és igazságos Magyarországról. Orbán Viktor leváltása után ilyen országot építünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr6013599929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnightcoder2 2018.01.24. 18:57:22

"Hogy csináljunk demokráciát"

Demokráciát nem lehet csinálni. Valójában ilyen állat eleve nincs is. Médiauralom van, ahol a média tulajdonosai befolyásolják a közvéleményt, ez utóbbi pedig szavaz azokra akiknek a legtöbb pénze van felületet venni a médiában.

"Hogyan kell gondolkodni"
Erre találták ki a matekot. Több matek, kevesebb töltelék tantárgy.

"Közös, európai történelem"
A történelmet mindig a győztesek írják. Ezért van az, hogy míg Hitler minden áldozatát szinte személyesen bemutatják, addig a baloldal által legyilkolt tízmilliókról említés is alig esik.

"Digitális kompetenciák, élet a digitális világban"
A mai gyerek jobban ismeri az informatikát mint a mai felnőtt.

"Bár a csapból is az folyik, hogy sok a „fake news a Facebook-on”, vajon egy mai magyar 16 éves föl tud ismerni egy álhírt?"
Ha baloldali forrásból jön, akkor szinte biztosan az.

"Ideje elmondani, hogy a pálinka nem nemzeti virtus, az is függőséget okoz."
Ez nem annyira egyszerű. Az emberek úgy 90%-ánál nem okoz függőséget. Van akinél igen, de azoknál a sör is. A drogoknál viszont már más a helyzet, bár ott is van olyan ami nem okoz függőséget, ráadásul ez is függ a genetikától.

"Mi a baja annak, aki a saját neméhez vonzódik? "
Továbbá gyerekekhez, állatokhoz, stb. Nem kellene a perverzek egy csoportját kiemelni a többi rovására.

agarik 2018.01.24. 19:08:10

Na ez a blogger se nézett ki még az ablakon időjárásjelentés közben.
1 - jogos
2 - spec nekünk jó volt az irodalomtanárunk ebből a szempontból. Az óráiból semmit nem értettem (nagyon new ages hippis hülyeség volt), de a végére rájöttem hogy megtanított gondolatokat alkotni.
3 - ez tökre megvolt, kösz. Annyira, hogy a propagandaszagú törtitételeket a tanár egyszerűen kidobta, közölte ezt nem kell tanulni, nem fogjuk húzni.
4 - abszolut jogos
5 - nem igaz. Oké, elmaradás az van a téren, de osztályfőnökkel elég jól letudtuk a témát.
6 - nem az "iskolarendőrökkel" van a gond hanem amit mondanak. Az egyik (echte rendőr) táblázatot hozott melyik jelzésű extazi milyen hatóanyagtartalmat jelent és mennyit kóstál. A másik (vmi szociális izék lehettek) közölték hogy az agy zsírból van (idegsejt nincs benne), a drogok a zsírban tárolódnak, testedzés közben (pl. tesiórán, vagy focimeccsen) ezek kioldódnak és a Dróg Az Rósz, majd visszakötődnek a zsírba. SOHA nem ürül ki a drog a szervezetből, és a testedzés csakarra jó hogy beálljunk attól a cucctól amit még anyánk szívott mikor terhes volt. Igen, megtörtént, így történt.
7 - spec ebből technikailag tökéletesen el vagyunk látva. A közlési mód viszont iszonyú technikai és unalmas. Mégis kit érdekel mind a hetvenkét szűzhártyatípus latin neve? Viszont nem lenne rossz ha - hű! - láttunk volna PUCÉR EMBERT. Fotón, természetesen. A kettévágott emberek rajzai valahogy nem adnak maradandó élményt.
8 - Ennézést, de nem csak a nők takarítanak otthon. A blogger szexista bunkó!

agarik 2018.01.24. 19:09:53

@midnightcoder2: "Továbbá gyerekekhez, állatokhoz" - na KEND MIATT kellene a kérdést tanítani XD

Sir Galahad 2018.01.24. 19:14:10

A 4. ponttal kapcsolatban egy ellentmondásos összefüggésre szeretném felhívni a figyelmet. Miközben a középiskolások panaszkodnak, hogy le vannak terhelve, órákat tudnak eltölteni laptoppal/okostelefonnal. Szóval szerintem nem az a gond, hogy nem értenek a számítógéphez.

Thomas Dantes 2018.01.24. 19:16:37

Aha. Szép és jó mindez, én egyet is értek vele...de akik ilyen eket írnak nem értik hogy ez Magyarország. itt erre a társadalom jelentős része nem vevő! Sőt mindezzel a 8 felsorolt dologgal szemben teljesen elutasító! Demokrácia? Nehogymá" kis taknyosok szóljanak bele! Hogyan kell gondolkodni? Kédezzen a gyerek...kussoljá és azt csináld amit mondok!
Közös történelem...nehogymá' szőrös talpúakat kelljen szeretni meg a zsidókat ti hülye lipsik!
Digitális kompetencia: így is folyton a számítógépet nyomkodja a hülyegyerek pedig abból nem lehet megélni!
Tudatos médiafogyasztás: az M1 híradót nézzük! Meg a fradi meccset!
Alkohol drog: sok taknyos sok hülye drogos...na fiam na hozzá má' sört apádnak mert kezdődik a fradi meccs!
Szexualitás: jól meg kell baszni a nőket..höhöhöhö
Nemi szerepek: nehogymá" buzit csináljanak a fiamból!

Úgy valahogy így reagálnának, szinte látom, hallom őket.

Thomas Dantes 2018.01.24. 19:17:53

@Sir Galahad: A számítógéphez való értés nem az hogy tdja a facebookot nyomkodni, messenger-be üzit küldeni és like-olni.
Keresni a neten, tudni használni az Office-t, ismerni a netbiztonságot...na ez valami.

Csipyke 2018.01.24. 19:22:57

@midnightcoder2: a matek=/=gondolkodás. Inkabb logika. A magyar gyerek tudja, mennyi 2+2, de ha azt irjak neki, van ket turo rudija, es kap meg kettot, akkor hany turo rudija van, azt mar nem. Ez az erto olvasas.

@agarik: nalatok lehet nem a nok takaritanak, orulj (enek) neki!

Jakab.gipsz 2018.01.24. 19:23:12

Egymás manipulálásáról szól az élet ? Ezt ti komolyan gondoljátok ?

Thomas Dantes 2018.01.24. 19:24:31

@midnightcoder2:

Egy csomó mindenre akartam volna reagálni...de...
Ja értem..ha baloldali forrásból jön az biztos hazugság. Szerinted. Aha. Oké. Ennyi.

agarik 2018.01.24. 19:25:14

@Sir Galahad: Pedig nem értenek.
Nem ismerik az alkatrészeket, nem ismerik a biztonságos netezés módját, nem tudnak összedugni két kábelt, nem tudnak programot telepíteni, nem tudnak adatot menteni, nem tudják a célinformációt megtalálni, nem tudnak egyszerre több programot kezelni, nem tudnak alapvető programsorokat excelben/Open Officeban összehozni (ami pedig hasznos), nem tudják mire jár garancia és mire nem, nem tudják mi az összeillő konfiguráció, nem tudják mi a túlárazott alkatrész.

Mit tanítanak helyette? Még mindig MS-DOSt. Bekapcsolni a gépet külön óra anyaga (egy gomb van, azt kell megnyomni). Az órák anyaga 15 perc alatt megoldható ha vki nem analfabéta. A tanár elveszik ha egyszerre kell használni egy képprogramot (pl. Paintbrush), egy szövegszerkesztőt, egy ideiglenes szövegtárolót, 2-3 kereszthivatkozott internetoldalt, meg egy táblázatkezelőt.
Plusz ugye még mindig a gombynomogatás megy: pontosan itt, pontosan ezt kell megnyomni. Azt kéne tanítani hogy az a funkció MINDIG UGYANOTT VAN, és ~ugyanazt csinálja!
Még plusz: az egésznyavajás számítógépezés baja, hogy a nép NEM OLVAS. Felismer pár ikont, és abból oldja meg. Ha átrendezem a menüt, TOTÁLISAN ELVESZIK, vége a világnak. Ez nem számítógéptudás, ez vicc. Attól függetlenül napi hány órát nyomkod vmi gépet.

G.Tibor 2018.01.24. 19:26:20

Ez a poszt tökéletes példája az 5. pontban leírtaknak.

neko1967 2018.01.24. 19:38:39

Mielőtt bármit írnék a fenti témában és vitába bocsátkoznék bárkivel, felteszem a szokásos fidesseseknek szóló kérdésemet amely megmutatja a válaszoló elmeállapotát:

Elhiszi ön, hogy Mészáros Lőrinc a saját erejéből gazdagodik és a létrejövő vagyon 100%-ban az övé, illetve Tiborcz István is pusztán a saját szorgalmából vagyonosodik?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.24. 19:38:40

Köszöni, de a nép nem kér a liberális megrontásból. S ha a gyerekeinkhez nyúltok, kéz nélkül maradtok!

ursus artos 2018.01.24. 19:44:00

1: Történelem, társadalom és állampolgári ismeretek, 12.o
2: Matematika + az összes tantárgy
3: Történelem, 12. o.
4: Informatika + az összes tantárgy
5: Médiaismeretek 10.o
6: Biológia és egészségtan 11.o
7: Biológia és egészségtan 12.o
8: Biológia és egészségtan 12.o
"A mostani iskolarendszerben a gyereknek nincs helye kérdezni, beszélgetni. " Etika 11.o

Csak úgy mint a tüntiseknek a bloggernek fogalma sincs a tantervről az abban megfogalmazott nevelési célokról. Amiről azt gondolja, hogy csak biflázás és "visszaböfögés" az ha létezik is az adott tanár miatt van. Ugyanis a köznevelési törvény egyik sarkalatos pontja az, hogy a tanár szabadon megválaszthatja az általa használt módszert. Semmi sem akadályozza a történelemtanárt a frontális módszer helyett más munkaformákkal történő tananyag elsajátításra.
Értem én, ezzel munka van (egyébként még portfóliókompatibilis is) és ugye mégiscsak egyszerűbb hőbörögni, a szakirodalom tanulmányozása és önképzés helyett
Azért kéne végre tüntetni: hogy elég a szar tanárokból!! A fizikai kísérleteket mellőző krétafizika tanárokból....

ursus artos 2018.01.24. 19:45:48

@neko1967: "szokásos fidesseseknek szóló kérdésemet amely megmutatja a válaszoló elmeállapotát"
Így indítasz és vitát vársz???

midnightcoder2 2018.01.24. 19:47:57

@agarik: Akkor gondold át egy picit: a pedofil pont annyira nem tehet a betegségéről mint a homokos. Ehhez képest az előzőnél ha találnak akár csak egy ilyen fényképet akkor leültetik, esetleg kényszergyógykezelik, de már olyat is hallottam hogy öngyilkos lett aki rájött hogy az, míg az utóbbit kötelező tolerálni mindeninek. Pedig a különbség csak egy-két molekula valamelyik génben...

Thomas Dantes 2018.01.24. 19:53:14

@ursus artos:
Na most én régebben voltam diák. Szüleim még régebben. Nagyszüleim még régebben. Van pár kicsivel fiatalabb kollégám ők nem olyan régen voltak diákok. Van ált iskolás, középiskolát kezdő és középiskolában végző rokonom.
A közös dolog: mind ugyanazt mondja: nem lehet kérdezni, nincs saját véleményt, az van amit a tanár mond.

Thomas Dantes 2018.01.24. 19:53:54

@midnightcoder2: A melegek nem betegek. A pedofílok ártanak másoknak. A melegek nem ártanak senkinek. Te viszont egy nagyon buta ember vagy.

neko1967 2018.01.24. 19:54:46

@ursus artos:
Így válik el az ocsú a búzától.....

Aki azt írja, hogy elhiszi, az
1. Fizetett troll
2. Elmebeteg
3. Mészáros Lőrinc

midnightcoder2 2018.01.24. 19:54:56

@Csipyke: "A magyar gyerek tudja, mennyi 2+2, de ha azt irjak neki, van ket turo rudija, es kap meg kettot, akkor hany turo rudija van, azt mar nem. "

Na most, ha jártál általános iskolába, akkor ismerősen csenghet az a dolog, amit úgy hívnak hogy szöveges feladat. Na ez pont a túró rudi. A 2+2 pedig ugyan mindennek az alapja, de később azért már picit több kreativitás kell egy-egy feladat megoldásához.

"a matek=/=gondolkodás. Inkabb logika"
A logika a gondolkodás lényege. És pont ez ami a legtöbb emberből hiányzik. Különösen baloldalon.
Lásd Pl. az egyik oldalon sírnak hogy az értékes munkaerő tömegesen hagyja el az országot, a másik oldalon kampányolnak a progresszív adózásért. És az nem jut el a kis agyukig, hogy ha az értékesebb munkaerőnek többet kell adóznia, akkor az ő szempontjából az ország még kevésbé lesz versenyképes megélhetési szempontból a külföldhöz képest, ergo csak gyorsítjuk vele az értékes munkaerő elvándorlását.

midnightcoder2 2018.01.24. 19:57:15

@Thomas Dantes: A pedofilok miért ártanának másoknak ? Akkor igen amikor megerőszakol egy gyereket. Akkor ugyanúgy árt, mint ahogy bárki más aki bárkit is megerőszakol.

agarik 2018.01.24. 19:58:10

@midnightcoder2: Kivéve hogy mégis, és nem ez volt a kérdés különben sem.

A kérdés amit fel kell tenni: van-e áldozat?
Egy pedofilnál természetesen van, hiszen az egyik fél sem biológiailag, sem pszichológiailag nem képes az aktusra, és jogi értelemben nem tud a kérdésben felelős döntést hozni, mivel biológiailag és pszichológiailag nem kellően fejlett. Ezért gyámság alatt lévő személy.

Ha ellenben melegekről van szó, akkor az alapeset két teljesen döntésképes személy kölcsönös beleegyezésen nyugvó magánügyéről van szó.

Látod már a különbséget, vagy agyadra ment a vallás?

--------

Az öngyilkosság teljesen más kérdés. Ott két kérdés ütközik: az egyén beszámíthatósága, valamint az élethez való jog. Az élethez való jog viszont nem kötelesség, így le lehet mondani róla a jog alapvetései szerint.
És ennek semmi köze holmi molekulákhoz, ennek a jog definiciójához van köze.

Mr. Waszabi 2018.01.24. 20:00:06

Kérném kijavítani a címben a 8-at, és kiegészíteni alapvető gazdasági-pénzügyi ismeretekkel, mint mi a pénz, mi a jövedelem, mi az adófizetés, mi a hitel témákban. Minimum. Ha van valami, amit a magyar nemzeti tanterv, mint tanárok által írt nem tartalmaz immáron egy 28. éve piacgazdaságon alapuló, X-edik magyar köztársaságban, akkor ez szinte a szándékos emberi elbutításra törekvő tanterv.
Miért mondom ezt? Hát mert az életünk - és legfőként az 1990 után születettek iskolai képzéséből ma is tudatos - vagy éppen pont a tanterveket készítők tudatlansága, tudattalansága mentén - képzett tantervek legfőbb hiányossága. Az elmúlt évtizedekben azért már a 8 általánost mindenki elvégezte, de legalábbis alapkövetelmény még egy útépítő munkás felvételénél is. Csak hát az más kérdés, hogy hiába tudja Petőfi Sándor Anyám tyúkját akár visszefelé is felmondani, ettől még hottentotta lesz a deviza hitelekhez, vagy egyáltalában a bankoláshoz. Megmondom őszintén, hogy ha rajtam múlik, itt sok nemzeti tantervet jegyző ember válik a felújított recsken nemzeti átnevelő tábor lakójává, mert ekkora ziccer kihagyása - majdnem 30 év óta butítják itt a diákokat alig 60 évvel ezelőtt aktuális képzési anyagokkal - nos, az már nemzet- és hazaárulás minősített esete. Nem kell aggódni, a politikus főnököket is ugyanabba a táborba fogjuk beutalni továbbképzésre, és nyugodtan seggbe lehet őket kúrni a zuhanyzóban, már akinek az ízlése ezt megengedi. A lényeg az, hogy a magyar képzési rendszer nagyon le van maradva, sok tekintetben.

ursus artos 2018.01.24. 20:02:26

@Mr. Waszabi: "Kérném kijavítani a címben a 8-at, és kiegészíteni alapvető gazdasági-pénzügyi ismeretekkel, mint mi a pénz, mi a jövedelem, mi az adófizetés, mi a hitel témákban. "
Pénzügyi ismeretek, szakgimnázium 10.o
Az csak hab a tortán, hogy egész jó játékokkal, szituációs gyakorlatokkal történik a feldolgozása...

teéjesenmindegy 2018.01.24. 20:02:52

Ez igen. Ez a beszéd. Program végre, hogy mit csinálna az együtt. Bravó.

Én speciel egy pontjával sem értek egyet, ezért nem fogok oda szavazni, de hatalmas fejlődés a "minden szar, dögöljön meg a zorbán" dumához képest.
1. Nektek sincs fogalmatok róla. Visítani tudtok, de normális vitát meg érvelést még nem hallottam.
2. Gondolkodni nem az iskolában kéne megtanulni. Már bocs, a szülőknek is van némi sara
3. Aham. A világ legnagyobb baromsága. Ennél már csak az a nagyobb marhaság amikor mai erkölcsi mércével állnak neki a történelmet értékelgeni. De megnézném azt a közös európai történelemórát ahol meg lesz említve a 6 millió áldozat, de nem szabad elfelejteni, hogy közben a német gazdaság remekül teljesített, és a 80 millió német lényegesen jobban élt mint 30ban.
4. Felhasználni marhára tudják a gépeket. Ez pedig a legtöbbnek bőven elég.
5. No comment. Majd akkor hozzátok szóba, ha ti nem hazudtok
6. -7-8 Baszki, tényleg mindent az iskolában? Miért? Se anyja, se apja senkinek? Vagy azok nem elég liberálisok? Miért az iskolában kell elmagyarázni, hogy nem szedünk drogokat? Semmilyet, nemhogy designert?.

midnightcoder2 2018.01.24. 20:03:24

@agarik: "Egy pedofilnál természetesen van, hiszen az egyik fél sem biológiailag, sem pszichológiailag nem képes az aktusra, és jogi értelemben nem tud a kérdésben felelős döntést hozni, mivel biológiailag és pszichológiailag nem kellően fejlett"

Feltéve, ha van aktus. De az viszont nemi erőszak.

Thomas Dantes 2018.01.24. 20:05:20

@midnightcoder2: Ne magyarázd ki a hülyeségedet. A melegeket és pedofílokat ne mosd össze, homosexuálisnak lenni nem betegség. Pont.

Thomas Dantes 2018.01.24. 20:11:37

@teéjesenmindegy:

1: Ebben semmi visítás nem volt. Legfeljebb nem tudsz olvasni .
2: Igaz a szülők felelősségre is, de az iskolái és. Hát..nálad most a szüléknél vagy iskoládnál reklamáljak ,hogy nem tanultál meg gondolkodni?
3: Érdekes módon a történészek történelemtanárok szakvéleménye más. De nyilván szakember vagy hogy kijelentsd nem összefüggéseiben, országokon átívelően, kell a történelmet tanulni .
4: Nem elég. Ez XXI század munkához, tovább tanuláshoz elengedhetetlen. Továbbá a biztonságos internethasználat adatvédelem mindenkinek fontos. Ezt se tanítják.
5: Kik azok az a ti sem hazudtok? És akkor mi van? Mi ez óvoda? A másik hazudik akkor nektek lehet? A hazugság az nem pártoldaltól függ. A hamis információ nem pártoldaltól függ. Ezek rossz dolgok. Pártoldaltól függetlenül.
6: Igen, az iskolának is. Amúgy az alkohol is drog, például csak az épp legális.

kvp 2018.01.24. 20:14:39

Sajat tapasztalatok jo 20 evvel ezelottrol es a szemelyes velemenyem:
1. erre volt anno az alampolgari ismeretek torioran (bar a valasztasi rendszert vegul a matektanar magyarazta el, mert csak o ertette)
2. a logika a matek egyik resze a sok kozzul (ezt anno meg edesanyam is tanulta a haboru utan, pedig az csak egy videki gimnazium volt, de en is tanultam altalanosban, gimiben es egyetemen is, mondjuk egyre magasabb szinten)
3. van vilagtortenelem de, attol meg nem fogunk a hodito torokokkel szimpatizalni vagy az o ertekrendjuket elfogadni (de a naciket es a szovjeteket sem)
4. digitalis kompetencia lenne elvileg szamitastechika oran (lasd word, google, stb.), a tobbit ugyis tudja minden gyerek ha nem jobban
5. a tudatos mediafogyasztashoz az kell hogy a targyi ismeretekbol legyen eleg a hazugsagok felismeresere, ne ehhez meg magolni kellene meg tobbet
6. alkohol meg a tobbi temaban az osztalyfonokok dolga lenne a felvilagositas, meg a szuloke...
7. a szexualitas a biologia ora tartalma, pont benne van az alaptantervben is, a tobbi mar inkabb ertekrend kerdese
8. nemi es egyeb szerepek: meginkabb ertekrend kerdese megse tetszett az emberek egy reszenek az erkolcstan, ami 100%-ban errol szolna

Thomas Dantes 2018.01.24. 20:15:09

@midnightcoder2: Nos, a gondolkodás lehet hizányzik a baloldalon ,de a te fejedből is.

A matematika egyfajta logikát tanít meg, de nem gondolkodni.. Például, attól hogy valaki sok egyenletet oldott meg, még nem tudja mi a valóságtartalma ha hall egy hírt manapság a bevándorlástól, hogy aktuális példát mondjak. Ahhoz több kell, némi ismeret a világról ,hogy tudja mely információkat használja, hogy tudja, hogy nem csak egy oldalról kell tájékozódni, történelmi földrajzi, gazdasági ismeretek...na úgy ez az alap! ami kell. Nem a egyenletek megoldása.

DSer hát aki szerint a melegek betegek és a baloldal az csak hazudik, nos annak hiába magyarázom mindezt, úgyse érti, hiszen odáig se jut el, hogy több oldalról tájékozódunk és nem általánosítunk hogy a baloldal az csak hazudik.

Thomas Dantes 2018.01.24. 20:19:31

@kvp:
Logika nem egyenlő gondolkodás

Van világtörténelem, de nem megfelelő a történelem oktatásban az arányok nem összefüggésekben tanulják, nem úgy tanítják hogy hatnak a világ eseményei a magyar történelemre például.

Nem nem és nem...értsük meg a számítófép és facebook állandó bökdösése nem jelenti azt hogy értenek hozzá. Ja, hogy elvileg van informatika oktatás, és megtanítják mondjuk az Office használatát?
Hát ez az...elvileg. Gyakorlatilag meg nem.
Igen, a dorgok alkoholok problémája lehetne az osztályfőnöki óra anyaga is. Ha lenne ilyen. Nekem nem volt, mert a normál tanrendben lemaradtunk és azt pótoltuk.

Biológia órán semmi ilyesmiről nem volt szó. Lehet egy biológia szakos gimnáziumban más a helyzet.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 20:20:14

@Mr. Waszabi: Már ne haragudj, de amit elmondasz az matek. Ne a Petőfi Anyám tyúkját hozd elő, hanem azt, hogy aki meg tud oldani egy kétismeretlenes egyenletet, annak azért illik tisztában lennie a kamatszámítással. Állítom, hogy egy 8. osztályos közepes tanuló simán kiszámolja neked a hitel kamatait, akkor is, ha közben változik a devizaárfolyam.
AZ emberek nem azért vettek fel hiteleket, mert nem tudtak utánaszámolni dolgoknak, hanem mert hülyék.

agarik 2018.01.24. 20:21:42

@midnightcoder2: Nem, nem csak ha vanaktus. mindenképpen nemi erőszak a szexuális tevékenység,. így pl. a kiskorú pucéron fotózgatása is.

Ha viszont arra gondol, hogy ha van egy pedofil aki NEM kerül semmilyen szexuális kapcsolatba (tehát szóban sem) kiskorúval, akkor természetesen ártatlannak minősül mint a nem-ivó alkoholista, vagy más függőségével nem élő függő.

@kvp: 3-as pontodhoz: nem elfogadni, MEGÉRTENI kell. Ha megérted, elkerülheted. Ha megérted, megakadályozhatod. Ha megérted, nem követed el ismét. Ha megérted, a hasznos elemeket kivonhatod belőle a magad hasznára.
Tökéletes erkölcstanórai feladat érveket hozni a náci rendszer MELLETT. Vagy arra, hogy "ha lenne időgéped, akkor miért nem ölnéd meg Hitlert".

ursus artos 2018.01.24. 20:22:05

@neko1967: Tőlem ne várj választ ilyen indítás után...

agarik 2018.01.24. 20:23:29

@teéjesenmindegy: Azért, mert nem értik hogy a százalékszámítás az a mindennapi életben a kamatszámítás. Például.

midnightcoder2 2018.01.24. 20:25:38

@Thomas Dantes: "Például, attól hogy valaki sok egyenletet oldott meg, még nem tudja mi a valóságtartalma ha hall egy hírt manapság a bevándorlástól, hogy aktuális példát mondjak. "

Na ja. De utána tud nézni Pl. az iszlám szélsőség terjedésének Afrikában, meg tudja találni hogy a demográfusok szerint 2050-re az afrikai népesség megduplázódik, ki tudja számolni hogy ez úgy 1.3 milliárd ember, és többnyire nem a legképzettebb munkaerő, és nem annyira feltétlenül fanatikus híve az európai kultúrának sem. Míg a baloldal ott tart, hogy be kell fogadni szegín migriket ha beledöglünk is.

Wildhunt 2018.01.24. 20:26:11

@Thomas Dantes: és ez persze a kormány, vagyis inkább személyesen orbánviktor hibája, véletlenül sem a tanárképzés.

Wildhunt 2018.01.24. 20:27:04

@Wildhunt: tanároké. Hülye autokorrektor.

Wildhunt 2018.01.24. 20:30:06

@agarik: csuktak le pedofilt Svédországban csak mert gyereknek kinéző szexbabát rendelt. Az kinek ártott?

agarik 2018.01.24. 20:30:26

@midnightcoder2: Oh, yeah. Fake news a köbön! Na ezeket a zagyvaságokat kéne tudnia kiszűrni a hatékony oktatás után amiket említesz.

agarik 2018.01.24. 20:32:19

@Wildhunt: A svédek hülyék. Amúgy link?
Mer' amúgy mi lesz legközelebb, középkori festményeket bezúznak náluk a puttók miatt?

juletræ 2018.01.24. 20:32:59

@midnightcoder2:
"A logika a gondolkodás lényege. És pont ez ami a legtöbb emberből hiányzik. Különösen baloldalon."

ó tényleg?
én mindig azt nézem, hogy nekem mi hasznom van az egészböl. Jelenleg úgy látom, hogy mint az átlagosnál jobban képzett embernek, inkább van (anyagi) hasznom a baloldali, vagy legalábbis keresztényliberális/liberális ( Ny-Eu) eszmékböl, mint a K-Eu-ban teret nyerö "illiberalis államból".

Nekem ugyanis nincs haverom, az orbánnak is csak 2-3 lánya van, nekem azokból nem jutott, továbbá introvertált ( nem haverkodó), és igen kritikus ( vagyis: fönökei eseteges hülyeséget visz. gyorsan észrevevö és szóvátevö) ember vagyok, aki emellett szereti a biztonságot és anyagi jólétet .

Nem szeretem azt, ha a t. vezetöink inkompetenciája miatt anyagi hátrány ér, azt meg végképp nem, hogy ha ezt szóvá teszem, akkor a pofámba kapom a gumibotot.

neko1967 2018.01.24. 20:34:37

@ursus artos:

Nem is kell már válasz. Te fizetett troll vagy!

Miből jöttem rá? Egyszerű!

Egy hithű fidesses azt írná, hogy "igen, Mészáros egy reneszánsz ember és mindenhez ért, és nem igaz, hogy a vagyon szeretett miniszterelnök úré, mert az egy szent ember aki politikusként soha nem hazudott!

Egy troll meg nem ír semmit, mert "ekkora hülyeséget már nem írok le"

juletræ 2018.01.24. 20:35:59

@midnightcoder2: Persze, szigorúan véve a "baloldali eszmék" és a "baloldali emberek gondolkodásbeli/logikai hiányosságai" nem függenek össze formállogikailag. Magamat azonban gondolkodásra ( vagy legalábbis az önérdek felismerésére) képesnek vélem, és pont ezért pártoltam el a jelenlegi magyar, "illiberális" jobboldaltól.

Csipyke 2018.01.24. 20:38:20

@midnightcoder2: nem. Epp Svajcban vagyok. Progressziv az ado. Kantonfuggo, de progressziv. Viszont az AFA 8 kemeny szazalek, illetve bocs, iden mar csak 7,7.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 20:39:37

@Thomas Dantes: 1. Tudok olvasni. Nem ebben volt a visítás. A balos visítás állandó.
2. Továbbra is tudok gondolkodni, szerintem ne reklamálj senkinél.
3. Hát persze, hogy más. Kivéve azoké, akik szerint a jelenlegi alapján kell tanulni. Bár ők ugye gonosz jobboldali fideszbérencek, az ő véleményük nem számít. Még jó, hogy te tudsz gondolkodni.
De szeretném látni a példákat. Mondjuk arról, hogy a lengyelek lerohanása igaz, hogy egy nép tragédiája volt, de a németeknek fényes győzelem. Biztos benne van a lengyel törikönyvekben így?
A trafalgar square-en ledöntötték már a nelson szobrát, mert szegény franciáknál ez bizony veszteség volt?
A mohácsi vész maradjon vész, vagy legyen ALi vezér napja, aki rendesen megkergette a gyaurokat?
De menjünk akkor tovább. Ami neked veszteség, az másnak nyereség. Tehát, ha ellopják a pénztárcád, akkor semmi baj, valaki más jól járt.
4. Mi elengedhetetlen? A netet használni tudják. Ugyanúgy kell rákeresni a pitagorasz tételre mint a milf pornóra. Az adatvédelemmel ne röhögtess. Mindenki gyártson vírusirtót, vagy miről beszélünk?
A jogosítványhoz a benzin lepárlását is kell tudni nálatok? Ha pedig- fent írta valaki, hogy DOS-t tanítanak - elkezdik az alapoktól, akkor az sem jó.
5. Hamis információról olyan beszéljen, aki nem hazudozik. Ez nem az együtt.
6. És? Legális az alkohol mondjuk 18 év felett. Alatt semmi esetben. És ne várd el azt, hogy majd az iskola mindent megold. A szülőkön van a felelősség.

"Például, attól hogy valaki sok egyenletet oldott meg, még nem tudja mi a valóságtartalma ha hall egy hírt manapság a bevándorlástól, hogy aktuális példát mondjak."
Mondjuk olyanokat, hogy a bevándorlók orvosok meg mérnökök, akik fellendítik majd a német gazdaságot? Hogy a bevándorlók képzettebbek, iskolázottabbak mint az itteniek, és az iszlám a legbékésebb vallás?
Ezeknek mi a valóságtartalma?

juletræ 2018.01.24. 20:40:13

@midnightcoder2:

jó, a migráció elsülhet kedvezötlenül is.
Azonban sokkal kellemetlenebb lesz, ha p.l. nem sikerül fenntartható eneriaforrásokat találni, vagy ha a technológiai forradalom az elmúlt 1 évben követett mintát ismétli a jövöben ( amikoris nem volt jelentös technikai/ technológiai/tudományos ugrás, csak a mobiltelefon meg a faszbuk. Az internet az 20-25 évvel ezelött jött, stb).

Csak ugy off-the-record kérdem migráncsügyben, hogy akkor miért is fogadott be a jobboldal 1300 migráncsot, ha annyira tiltakoznak az EU-ál a kvóták miatt? Jó, tudom az nem migráncs, hanem elismert menekült :) Cool.

ursus artos 2018.01.24. 20:40:37

@neko1967: jó rendben, gondold így.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 20:45:20

@juletræ: " hogy akkor miért is fogadott be a jobboldal 1300 migráncsot, ha annyira tiltakoznak az EU-ál a kvóták miatt"
Olvass utána, hogy miért. Mert jöttek, beadták a papírt, aztán úgy találtattak, hogy menekültek.
A kvótások az plusz ezen felül van. A kvóta az 160ezer ember, azóta már van másik 3 millió, akit szintén a kvóta alapján fognak szétosztani. Illetve már nem, mert ugye sehol nem tettek eleget a kvótának, más is belátta, hogy hülyeség.

Stenonis 2018.01.24. 20:45:26

@midnightcoder2:
Per definitionem az alkohol is drog.
Csak vannak legálisan kapható drogok (pl. etanol és nikotin) és vannak illegális drogok.

juletræ 2018.01.24. 20:46:02

@teéjesenmindegy: Jó, van egy olyan holland mondás hogy Wat baten de kaars & bril, als de uil niet lezen wil. Vagyis: ha a bagoly nem akar olvasni, akkor hiába adsz neki ehhez szemüveget ;)

A mit 'rsz, ahhoz csak annyit: ha tudományos területen dolgozol, láthatod, hogy egy területen különbözö nemzetiségü kutatók cikkeinek összessége adja a jelenleg contemporary tudást. Vagyis csak egy ország állampolgárai semmire sem jutnának. Ez más absztrakt, illetve intellektuális eröfeszitést igénylö dolgokra ( p.l. fentartható fejlödés) is érvényes. Ezért nem azt kell nezni, hogy ki mikor mit rabolt le, hanem azt hogy hogy lehet kooperálni.

Na de mindegy is, szerintem hiába beszélek ;)

===========================================================

A cikkhez: nem véletlenül hogy a "drogos" Hollandiában vagy Dániában a gyerekek szivesebben járnak iskolába/ovodába, mint M.o-n.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 20:49:20

@agarik: Jajj, meséld már el, hogy melyik a fake news a midnightcoder által leírtakból!
Az afrikai demográfiai kilátások, az iszlám terjedése, vagy az, hogy afrikában nem a legjobb az iskolai képzés?

Stenonis 2018.01.24. 20:49:36

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Ezt irkád a bulgár oktatással foglalkozó blogokba...

juletræ 2018.01.24. 20:49:58

@teéjesenmindegy: Kvóta, az 1300 ember.
És ha az igeny beadásánál az emberi jogi szabalyokat figyelembe vették, akkor miért csinálnak botrányt a Bizottság elosztási kulcsaiból?

[ Mondom mindezt úgy, hogy nem értek egyet azzal, hogy szegény ÉS máskultúráju ÉS alacsonyan képzett embereket befogadjunk Európába. Az viszont sajátosnak tartom , hogy a magyar vezetés ezt a dolgot lovagolja meg, hogy újraválasszák. És az is, hogy letelepdési kötvényeket árul - kvázi saját zsebre. ]

Katika Kiss 2018.01.24. 20:53:04

@agarik, a pedofil nem feltétlenül azt jelenti, hogy gyerekeket erőszakol meg valaki. vannak férfiak, akik felizgulnak a gyerekekre és emiatt rohadt szarnak és gusztustalannak érzik magukat, de visszafojtják ezt a fétisüket és nem zaklatnak vagy erőszakolnak gyerekeket. és valószínűleg azt kívánják, bárcsak normálisak lennének. mert ha egyszer kiderül valakiről, hogy szexuálisan vonzódik gyerekekhez, az akár fel is kötheti magát.

velük mi van? gondolod, hogy ők ezt választották és nem "ilyennek születtek", ahogy a melegek?

Stenonis 2018.01.24. 20:54:28

@teéjesenmindegy:
Igen, az átlag német (már akiket nem végeztek ki, zártak koncentrációs táborba) sokkal jobban élt 1940-ben, mint 1930-ban.
Azt miért nem tetted hozzá, hogy 1945-ben hogy élt az átlag német. Ha már a teljes náci rendszert tanulmányozzuk...

naty77 2018.01.24. 20:54:39

Nem teljesen értem miért lett politika ebből a posztból. A kommentelőknek talán nincs saját kiskorú gyereke?
Nekem van két általános iskolás és szülőként nagyon egyetértek a hiányosságok felsorolásával és még bőven tudnék hozzátenni.
És igen, sok mindent a szülőknek is kell tanítani a gyerekének, de ahol mondjuk a szülőnek sem megy az adott dolog ott ez eleve veszett fejsze nyele. :(
Behoznám pl a pénzügyeket már a kicsik osztályaiba.
És nem is volt olyan butaság régen a háztartástan óra. Van a gyerekeimnek olyan osztálytársa, akinél kizárólag mirelit vagy vásárolt készételek vannak otthon, nem látta még főzni az anyukáját, nálunk eszik pl. palacsintát, mert még az sincs otthon... Szóval nincs senki, aki egy csomó kisdiáknak mintát mutatna, vagy tanítana ilyesmit. Ami szörnyű. :(

teéjesenmindegy 2018.01.24. 20:56:45

@juletræ: "ha tudományos területen dolgozol, láthatod, hogy egy területen különbözö nemzetiségü kutatók cikkeinek összessége adja a jelenleg contemporary tudást. Vagyis csak egy ország állampolgárai semmire sem jutnának. Ez más absztrakt, illetve intellektuális eröfeszitést igénylö dolgokra ( p.l. fentartható fejlödés) is érvényes. Ezért nem azt kell nezni, hogy ki mikor mit rabolt le, hanem azt hogy hogy lehet kooperálni. "
Ezt most mire mondod? Hogy kellenek a migráncsok de nagyon, mert 10 millió magyarból kevés tudja, hogy hogyan kell egy kecskét meghágni, és ez hiányzik a contemporary knowledge-hoz, vagy hogy inkább ne tanítsanak semmit történelemből, hiszen nem a múltat kell nézni, hanem kooperálni kell?
Történelem: MI TÖRTÉNT A MÚLTBAN. Pont, hogy arról szól, hogy ki és mikor és kit rabolt le. És nem arról, hogy jelenleg kivel kooperálj haszonért.

Tata86 2018.01.24. 21:03:11

Az a vicces, hogy az elmúlt 50 év a nők "felszabadításáról" szólt. Úgyhogy mostmár teljesen szabadon szorongják végig az életüket.

Szóval igazából hálásnak kéne lennem, de wazze! A férfiakról tényleg SEMMIT nem akarunk tanítani, azon kívül, hogy kussba legyél mert #metoo?! Ohh wait. Ha buzi, akkor mégis lehet róla oktatni.

Olyan szinten semmi értelme az Együttnek, hogy az már fáj. Azon kívül, hogy a NER egyik kellemes ellenzéke.

talgaby 2018.01.24. 21:11:14

Ha valaki szerint a mai kölykök értenek a számítógéphez, akkor vagy nem láttak egy gyereket életükben sem, vagy maguk is teljes digitális analfabéták, akik örülnek, hogy egy fórumra még képesek valamit írni. (Abba meg ne menjünk bele, hogy a nagy mélymagyar konzervatív nemzetőrzőknek miért leküzdhetetlen kihívás a magyar idézőjelek – „ és ” – leírása.)
A mai kölykök annyit értenek a géphez, hogy van a facebok/insta/stb., esetleg a nagyon képzettek képesek egy CS:GO-t telepíteni Steamről. Ennyi. De ha már feljön egy akármilyen hibaüzenet, ott beáll a totális képzavar és megáll minden tudomány. Öt perc alatt megoldható csip-csup hülyeségekkel szaladnak PC szervizekbe, amik persze jól kihasználnak minden marhát és leakasztanak 5-10e jó magyar pénzzel olyasmiért, amit egy sima keresés megoldhatott volna.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.01.24. 21:17:29

@talgaby: Sajnos teljesen igazad van, tanúsíthatom.

agarik 2018.01.24. 21:29:28

@teéjesenmindegy: az afrikai demográfia abszolut helytelen. Nem számol a természetes populációs logaritmikus görbével, valamint felteszem a JELENLEGI népesedési rátát lineárisan vetíti ki minden területre és ebből próbál egy Sárga Veszedelem minőségű konteót gyártani.Vicc.
Az iszlám szélsőség legjobb tudomásom szerint jelenleg a közel-Keleten okoz gondot. Nem Afrikában.
Afrika az állítással ellentétben nem ellenséges az európai kultúrával. Sőt, az importjára szorul, sajátja nem nagyon lévén - aminek mindenféle történelmi és gazdasági okai vannak, szóval ez nem lenézés irányukban. Viszont az állítás nyilvánvaló Fake News.
A "baloldal ott tart hogy be kell fogadni szegín migrikat" rész is többszörösen Hamis Állítás. Eleve ott a probléma hogy ezek szerint az állító azt mondja jelenleg afrikából érkeznek a menekültek. Egyfelől már nem nagyon érkeznek, másfelől a Közel-Keletről jöttek, nem Afrikából. Aztán a menekültügyi törvényeknek mindenki szerint létezniük kell, ez alapvető a nemzetközi jogban, nem "ballisbsi" kitaláció. Az is hamis állítás miszerint 30 éven belül 1.4 milliárd afrikai akarna Európába költözni. HA lenne is szaporulat Afrikában, az nem mind akarna elköltözni, nem mind Európába akarna költözni, és bizony nemigen számíthatna menekültstátuszra költözési próbálkozása során, lévén a menekültségnek határozott és szoros feltételei vannak. Pl. hogy a lakóhelyeden le akarják csapdosni a fejedet.

Szóval MINDEN állítása illetőnek Fake News.

-------------

@Katika Kiss: Pont ezt mondom. Az olyan pedofil aki nem molesztálja a gyereket, az csak egy teljesen törvényesen létező ember. Jó ha tudja magáról a problémáját, jó ha akár önként regisztráltatja magát és eljár önkéntes terápiára, de ettől nem lesz bűnöző, nem lesz kiiktatandó elem. Mivel nem követ el semmit, nem is lehet megbüntetni.
Kifejezetten ajánlható film pontosan a témában Meggyanúsítva (2000).
És igen, a válasz egyszerűen, szájbarágósan: nincs gond a pedofillal aki nem pedofilkodik.

Namost ha egy pedofil pedofilkodik, akkor az nyilvánvalóan árt valakinek, tehát törvény előtti felelőssége van.

Összehasonlításként vegyünk azonban egy meleg párt. Buzit, lezbikust - mindegy. Ha gruppenben nyomja valaki, és akár hetero, akár bi, akár homo, akkor mi van? Akkor két vagy több felnőtt kölcsönös beleegyezésen alapuló tevékenysége zajlik.
Van-e sértett ebben az esetben? Ismétlem, az illető nem pusztán úgy érez, hanem ténylegesencsinálja is.
A válasz az, hogy nincs sértett. Sértett nélkül nincs bűncselekmény. Báncselekmény elkövetése nélkül nincs bűnös. Aki nem bűnös az ártatlan.Aki ártatlan az folytathatja amit csinál, hiszen nem árt vele senkinek.

Ennyi.

------------

Vki behozta hogy háztartástanóra. Fél tököm odaadtam volna ha részt vehettem volna háztartástanon mint a lányok. De nem, nekem három évig lombfűrésszel kellett szarakodnom ahelyett hogy megtanultam volna főzni.
A technikaóra meg kenje a hajára, de nem tudok egy szöget beverni MERT NEM TUDOM HOL MEGY A VEZETÉK ránézésből. Nem tudok meghúzni egy csöpögő csapot. Nem tudok konektort bekötni, biztosítékot cserélni. Nem tudok szart se, pedig KÉNE.

-----------

Tata86-nak is igaza van, legyen má' vmi a ffiaknak is, mert kurvára unom hogy így-úgy udvarias legyen a ffi a nővel, de a nő meg csak mítúzzon orrba-szájba. Faszt. Egyenjogúságot akartak - viseljék a következményeit. És köszönjék meg végre Adolf Hitlernek hogy megkapták az egyenjogúságot, mert ha nincs a 2VH akkor nincs munkaerőhiány a Szövetségeseknél, és ha nincs munkaerőhiány a Szövetségeseknél a nőket továbbra sem engedik be dolgozni (varrodán meg hasonlón kívül).
#Gondolkozz

neko1967 2018.01.24. 21:47:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Elhiszi ön, hogy Mészáros Lőrinc a saját erejéből gazdagodik és a létrejövő vagyon 100%-ban az övé, illetve Tiborcz István is pusztán a saját szorgalmából vagyonosodik?

Mr. Waszabi 2018.01.24. 22:00:14

@teéjesenmindegy: na ja. Avagy még sem. Mert a matek az színtiszta logika - ellenben a pénzügyi dolgokba keverednek emberi motivációk is - mint például át akarnak baszni a bankok.
Nos, innentől fogva szükségesnek látom a valós gyakorlat oktatását, kevés ehhez a matek.
Nem véletlenül jegyeztem fel 9..ként, de inkább első helyre tenném. Attól még senki nem ment tönkre, hogy nem tudott verset elemezni, vagy nem tudta a kovalens kötések mikéntjeit - ám a lakásvásárlásba, autóvásárlásba hitelből, abszolút nulla ismeretekkel, nos abba itt pár szárezren, millióan belerokkantak az elmúlt évtizedek során. Mert nem voltak - és ma sincsenek valós ismereteik a pénzügyi rendszer működéséről. Nem értik ma sem, hogy a bankrendszer sosem az ő kegyeiket lesi, nem ebben érdekelt, hanem a zsebükre les, mert ez az érdeke. Nem a bankok gonoszak, hanem ilyen a világ, amiben az ember él, akkor is, ha tudatlan a legfontosabb dolgokban.
Szóval, nem véletlenül írtam, amit. Meg lehet élni a nélkül, hogy valaki az általánosban nem tanul villanyszerelési alapokat, vagy háztartás tant, de pénzügyi alapismeretek - azaz gyakorlati ismeretek - nélkül nem él meg egy olyan országban, ahol a többség hitelből kényszerül építkezni, lakást venni az itteni jövedelmi viszonyokból eredően.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 22:01:25

@juletræ: Mondom olvass utána.
A bizottság 1300a egy protokoll lett volna, amit utána alkalmaznak a szétosztásnál. Mondom, nincs 3 európai ország, aki eleget tett volna a kvótáknak. (Ilyen Málta meg Luxemburg akik igen). Szóval van a kvótákkal szemben rendesen ellenállás. A kvóta mellett pedig ugyanúgy jött volna ez az 1300 vagy amennyi épp erre jár.
A letelepedésit hagyjuk már a francba. Gazdag kínaiakat máshol is szívesen várnak.

agarik 2018.01.24. 22:19:42

@teéjesenmindegy: Nem. A magyarországi kvóta 1,296 főről szólt.
A fideszkdnp ehelyett beengedett 1,300 menekültet, 6.5millió kettősállampolgárságot szerzőt, és vagy 30,000 letelepedési kötvényest.

És nem, nem hagyjuk a francba: migráns az migráns, akárhogyan jön.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 22:21:00

@agarik:
Még jó, hogy te tudsz számolni, az ENSZ pedig hülye hozzá.
"Similarly, Africa continues to experience high rates of population growth. Between 2017 and 2050, the populations of 26 African countries are projected to expand to at least double their current size."
www.un.org/development/desa/en/news/population/world-population-prospects-2017.html

Boko Haram mond valamit? Az iszlám igencsak elterjedt afrikában, és ez növekszik.

" Eleve ott a probléma hogy ezek szerint az állító azt mondja jelenleg afrikából érkeznek a menekültek. Egyfelől már nem nagyon érkeznek, másfelől a Közel-Keletről jöttek, nem Afrikából. " Olaszországról hallottál már? Meg az oda naponta érkező ezrekről?
static6.businessinsider.com/image/55390902ecad0429362d5fe1-3500-2333/rtx15xf5.jpg

"Az is hamis állítás miszerint 30 éven belül 1.4 milliárd afrikai akarna Európába költözni. HA lenne is szaporulat Afrikában, az nem mind akarna elköltözni, nem mind Európába akarna költözni, és bizony nemigen számíthatna menekültstátuszra költözési próbálkozása során, lévén a menekültségnek határozott és szoros feltételei vannak. Pl. hogy a lakóhelyeden le akarják csapdosni a fejedet."
Az, hogy mind ide akarna költözni az nyilván túlzás. De ezt legalább senki sem mondta.
Az viszont majdnem biztos, hogy aki költözni akar az nem Japánba fog migrálni, hanem európába.
Afrika pedig pont arról híres, hogy bármelyik nap csinálhatnak olyan balhét, hogy lecsapkodják egymás fejét, aztán már menekültnek is számítanak. Ruanda? Boko Haram? Eritrea? Etiópia?
Mellesleg az európai migri rendszer szar, most is van itt kétmillió néger, aztán állapítsd meg, hogy melyik milyen alapon menekült, vagy nem.

Úgyhogy, amit midnightcoder mondott az sokkal közelebb van a valósághoz, mint amit te magyarázol.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 22:22:59

@agarik: 6.5 millió kettősállampolgárt? AZ igen. Még jó, hogy nem hazudozol. :D:D:D

Na, hagyjál békén a hülyeségeddel.

DocBulywood 2018.01.24. 22:24:23

@midnightcoder2:

"És az nem jut el a kis agyukig, hogy ha az értékesebb munkaerőnek többet kell adóznia, ..."

El tetszett gépelni! Helyesen:

És az nem jut el a kis agyukig, hogy ha az értékesebb munkaerőnek többet kell fizetni, akkor itthon marad.

Ugyan Nemár 2018.01.24. 22:44:48

@naty77:
Szerintem a palacsinta egészségtelen, nem kell vele tömni a gyereket. Egyen inkább gyümölcsöt. Mirelitet, akár.

teéjesenmindegy 2018.01.24. 23:21:59

@Mr. Waszabi: HOl is van az az ország, ahol a többség nem hitelből építkezik és vásárol lakást egyébként?
A bankok pedig nem akarnak átbaszni- ott van feketén fehéren a szerződés- onnan már csak matematika.
Egyébként ez a pénzügyi ismeretek óra nem létezik?
Az emberi hülyeség ellen pedig úgysem lehet tenni, 10 éve a fél világ összedőlt.

mgdé 2018.01.24. 23:57:34

@teéjesenmindegy:
Ha már történelem: az nem tűnt még fel neked, hogy a történelem során mára már eljutottunk a vérségi alapú hordáktól – egyes helyeken legalábbis – az államszövetségekig? Tudod, a társadalmi fejlődés … S hogy egy állam, egy szövetségi rendszer vagy államszövetség polgáraként jobb, kényelmesebb, biztonságosabb, emberibb az élet, mint az útjukba eső idegeneket legyilkoló és a holttestüket felzabáló horda tagjaként? Hogy a sok-sok évszázad során egyre bővebbek és bővebbek lettek – mert az az eredményesebb ! - a tagjaikat a „saját fajtám”-ként elfogadó társadalmi szerveződések? (Tudod, horda/család, nemzetség, törzs, nép, stb., majd valamint ezek államszerveződési formái.)

Ha nem ismerted fel, elég hiábavalóság volt logikát is tanulod …

S nem, nem kell kebledre ölelned egész Afrikát. A fene se kívánja ezt tőled. De legalább az EU-t „Európát” megpróbálhatnád. Ha már a közvetlen szomszédokat genetikusan képtelen vagy, mert csak a rablás - akár rabló, akár áldozat - és a míves önsajnálat mókuskerekeiben tudsz gondolkodni, létezni.

Szóval igen, bőven lenne mit másként, s lenne mit pluszban tanítani az iskoláinkban. Igen, pl. akár a bankrendszerről is. Egy csomó hülyeséget meg kidobni. Hoffmann Rózsit már sikerült.

agarik 2018.01.25. 00:03:08

@teéjesenmindegy: Édes egyetlenem, kormánnyilatkozat szerint 14 millió magyar van.
Belföldön utolsó számlálás szerint 9.5 millió magyar van, amiben az utolsó csecsemő is benne van.
Oké, elütöttem, nem 6.5, hanem "csak" 4.5 FELNŐTT, azaz szavazóképes kettős-állampolgár áll (ismétlem: kormánnyilaktozat szerint) a fideszkdnp rendelkezésére. Elvégre az csak annak jár aki jelentkezik érte, márpedig gyerek nem jelentkezhet.
De tökmindegy, mert már az 1,300, ténylegesen migránbefogadásával is túlteljesítette Orbán a kötelezettséget, azaz AKTÍVAN ÉS SZÁNDÉKOSAN hozzájárul a migrációhoz az ország területére.
No akkor ki is a hazaruló?
A "ballibsik", akik miden sarkon küzdenek a letelepedési kötvény és a kettősállampolgárok szavazati joga ellen - vagy a kormánypárt-egyház ami aktívan milliókat rak az ország nyakára?
Bizony, kezdetnek minden ukrán nyugdíjas 300,000 HUF nyugdíjat kap havonta! nadfedeles.blog.hu/2018/01/22/_mert_a_boci_konnyen_visszanyal

Boko Haram meg nem mond semmit, de az intraweb a barátunk, lássuk mit mond: áh, Iszlám-Állam. Hol is van az ISIS? Áh, a Közel-Keleten.
Gyermekem, máris kiderült: álhírt terjesztesz.
De ha ragaszkodsz a strawmanedhez, akkor hallottál Sally Jonesról (GB)? Tashfeen Malikról (USA)? Az 516 belgáról aki beállt az ISISbe? A kb. 750 németről? 900 franciáról? Radikális Iszlám mindenütt, búúú!
De tudod ki igazán radikális muszlim? ABU AZRAEL! Részemről örülök neki hogy A MI OLDALUNKON ÁLL.

Ezután nem árt abbahagynia hülyeséget, és Olaszországra mutogatni, mert hol érkezik oda MENEKÜLT? Nem érkezik oda menekült. Illegális határátlépő, AZ érkezik. Vissza is toloncolják őket.
Mivel teljesen más téma, nem értem egyáltalán hogy került ide. Egyébként ha rendes fizetést és életkörülményeket adnál neki, eszük ágában nem lenne szétmászkálni. Sőt, a gyereknemzési kedvük is azonnal zuhanna (a szegénység és a gyereknemzés között szoros az összefüggés: ha szegény vagy és kevés a gyereked, valószínűleg nem lesz gyereked aki megéli a nemzőképes kort mert megdöglik éhínségben-betegségben). A megoldás tehát: növelni az életszínvonalat és nem kizsákmányolni őket.

Afrika arról híres, hogy EGYMÁS fejét szeretik lecsapdosni. Az ottaniak nem nagyon menekülnek sehova, helyette visszavagdosnak. Ruandából meg nem nagyon menekült el senki, lévén egy nap alatt kiírtottak mindenkit. Nemvolt nehéz utánanézni te kis Fake News.
Etiópiában meg mikor utoljára néztem épp éhenhaltak, szóval nem aggódom.

A niggerezést meg most hagyd abba kis rasszista, legnagyobb filmszínészeink között is rentgeteg a fekete (bizony, már a feketefehér kkorszakban is ott voltak!), a középkori rabszolgatartás miatt meg századok óta helyi lakosnak számítanak. Részedről újabb Fake News. Sőt, ez már azon kívül hogy rasszizmus volt, még rémhírterjesztés is,amiért máris perelhető vagy.

nemecsekerno_007 2018.01.25. 00:03:35

- Hogy csináljunk demokráciát?
- Hogyan csináljunk jó bulit?
- Hogyan csináljunk gyerket?

:)

Duplaxiii 2018.01.25. 00:42:44

Na a poszt pontosan megmutatja, miért is életképtelenek a mikropártok!
Mert nincs porgramjuk, csak ideológiai maszlag, demagóg közhelygyűjtemény.
Ez a poszt alkalmas lett volna arra, hogy minimum szinten ismertesse a pártocsak oktatási koncepcióját.
De helyette pár pont, amik - mások már leírták - köszönőviszonyban sincsenek a problémákkal és semmiféle optimális jövőt nem jeleznek.
Ez csak egy aktuálpolitikai gender és aktvista jellegű neoliberális katyvasz, ami nem a magyar iskolásoknak jó, hanem a nemzettagadó internacionalista világ számára tenyészt további lényeket.
Érdekes, hogy a számítástechnika káros hatását minden blogger politikai indíttatásból írja le, egy sem találkozik a másik véleményével.
Éreintettként jelzem, az hogy egy mai fiatal milyen számítógépet lát és azt hogyan használja, az valójában 100%-ban ellentétes a leírtakkal, mert ma alap a srácoknak ez és használni is tudják.
Ja hogy nem a metoo mozgalom után keresgélnek, hanem játékokat töltenek le, szinte profi módon? Az ugye nem oktatási probléma?
Már régen rossz, ha a fiataloknak azt tanítanák, amit itt néhány pontban leír a szerző, mert pontosan a felhasználást nem említi, miközben a kirepülők ma már szinte minden szakmában aktív felhasználókká válnak.
Egységes európai történelem? Igen az jó, de nem Európa és az egységes irányból, hanem helyes magyartudatra neveléssel a magyar történelem ismereteit kell beleilleszteni az európaiba.
Ha nyelvről beszélünk, akkor csak megint az mikrohalmazok hazatagadása mutatkozik meg abban, hogy nem előbb a helyes magyar nyelv és irodalom, majd más nyelv és utána más irodalom, hanem alapból az idegen. Így egy mai generáció nem képes magyarul beszélni, fogalmazni, szinte süt a anglicizmus a szórendből, a ahsznált szófordulatokból.
(Igen, igen, igen... az angol yes-eséz kontrollálatlan átvétele és helytelen alkalmazása a magyar nyelvben! Mert mi soha nem jelyeseltünk ilyen formában! Vagy az "így" szó használata... Egy 5 perces beszélgetés 40%-ban az "így" tömeges használatát mutatja... Na és EZ a generáció akarja az oktatást helyre tenni.)
.
Nem, kedves bblogger, te egy globalizált, otthon és hazanélküli generációt kívánsz létrehozni, te sem akarsz szakembereket, szerelőket, karbantartókat, mérnököket, kutatókat, biológusokat stb. csak "gondolkodó" aktivistákat és az alattuk hullámzó kiszolgáló kollektivista emberhalmazt.
Te ugyanúgy tagadod az induvidualizmus, az önrendelkezést, a emberi demokrációt, mint a itt illiberális demokráciát jelentő bolsevik jellegű fideszes csapat.
Nem kell egyik mozgalomnak sem gondolkodó ember, csak itt a femista-terror kerül a programba, a másikaknak meg valami horthysta baromság.
(A Facebook most akkor jó vagy rossz? Ha rossz, hogyan fogjátok mozgósítani az új nemzedéket? tehát mégiscsak jó! A fidesznek meg rossz, ert ők meg nem értenek hozzá, de nekik meg ott a média...)

Duplaxiii 2018.01.25. 00:55:03

De ha már így "együtt" vagyunk, lenne egy kérdésem a szerzőhöz:
A neoliberális vonal, így az együtt is, tagadja, támadja Trumpot, többek között a bevándorlási politikájáért, a kerítésépítéséért.
Ok, de ugye tudjuk, hogy az USÁban hivatalos programok vannak a betelepítésért?!
Hogy a fogyó területekre idegen embereket telepítenek, hatalmas pénzért, a népességfogyás csökketésére, és alapból más raszokat, hogy keveredés legyen, ami erősít és előnyösebb a belterjességgel szemben.
Tehát pontosan olyan dolgokat tesznek állami szinten, amit a neoliberális mozgalmak is akarnak!
Egy a gond, hogy kontroll alatt teszik ezt.
Most akkor miért nem beszélünk erről is?
Demokrácia véleményszűréssel, cenzúrával és hírhamisításal?
A szabadság ellen van, ha a határátlépés ellenőrzött? Kinek az érdeke a zöldhatáros szabadmozgás?
Gond, ha a beérkezőt ellenőrzik, hogy nem illegális ember vagy fegyvercsempész? Gond, ha tb.-t, adót fog fizetni? Hogy ugyanúgy bekerül a nyilvántartásba, mint bármely másik állampolgár?
Idegen országban azért harcolunk, hogy a bevándorlóra ne legyenk érvényesek a adott nemzet törvényei?
Ez a demokrácia?
Kinek az érdeke, hogy ez ne legyen, helyette inkább az ellenőrizetlen mozgás?
Hiszen sok országban alkalmazott módszerek pontosan kielégítik a neoliberális elveket!
Tehát ha tiltakozunk ez ellen, akkor mi is a cél?
Emberi alapjog a nem-ellenőrzés?
És az állampolgárok többségi jogai? A gyermekeink, szeretteink jogai?
Hány évig normális volt a világon a határátlépésnél az ellenőrzés! Senkit nem zavart.
Szóval hogyan is van ez? Ki is fizeti a révészt?

Simon Géza 2018.01.25. 06:38:29

@Thomas Dantes: "A matematika egyfajta logikát tanít meg, de nem gondolkodni."

A gondolkodást nem lehet tanítani, csak edzeni az egyes lépéseit. A különböző gondolkodási sémák folyamatos mutatása és gyakorlása vagy eredményezi további sémák megjelenését, vagy nem. Ezért bombázzák a diákokat sok információval és ismétlődő gyakorlatokkal, mert ez adja meg időben és számban a megfelelő mennyiségű egyedi esetet, amiből az agy absztrahálni tud. Az absztraktat hiába akarod tanítani, mert nem lesz mihez kötni, az absztrakció műveletét meg nem csak az előzőnél még nehezebben lehetne tanítani, hanem ráadásul még nem is igazán tanítható. Szóval gyakori ez a "taníts meg valakit gondolkodni", de ilyen nincs, ebben a formában. Az egyetlen formája pedig az, hogy minél több információt próbálsz átáramoltatni az agyon, de hagysz időt az elemzésre és a minél többszöri gyakorlás.

bontottcsirke 2018.01.25. 06:50:13

@Sir Galahad: Igen, csak más dolog nyomkodni egy telefont vagy SAP programozást tanulni, esetleg JAVA-ban programozni vagy webtartalmat fejleszteni.

Simon Géza 2018.01.25. 06:53:17

@Én de genere Mi: "De legalább az EU-t „Európát” megpróbálhatnád. Ha már a közvetlen szomszédokat genetikusan képtelen vagy, mert csak a rablás - akár rabló, akár áldozat - és a míves önsajnálat mókuskerekeiben tudsz gondolkodni, létezni."

Ráadásul az államok nem gondolkodó entitások. Egy mai német tinédzsernek ugyan mi köze van Hitlerhez? Meg lehet fújni a törökre, de már az n. leszármazottak élnek itt, ez már nem az a török birodalom, ami megszállta nem is ezt az országot. Épp ezért sincs értelme (az egyébként igazságtalan) Trianon miatt utálni a mai franciákat. Hasonlóan nincs semmi kapcsolat a 6-3-as magyar válogatott és a mostani között. A magyar válogatott az nem egy időn átívelő, önálló entitás, ez csak egy név egy pillanatnyi csoportra. Úgy, mint ahogy a 10 évvel ezelőtti 8.B osztálynak sincs semmi köze a mostani 8.B-hez és senkinek nem jut eszébe a kettő között bármilyen kapcsolatot feltételezni és nem tölti el büszkeséggel a mai 8.B-st az, hogy a 10 évvel ezelőttinek pár diákja megnyert egy versenyt.

midnightcoder2 2018.01.25. 07:10:23

@Csipyke: "Epp Svajcban vagyok. Progressziv az ado. "
Na ja. És szerinted Svájcban mennyire probléma, hogy a képzett munkaerő tömegesen vándorol más országokba a jobb megélhetés miatt ? Logika. Ha a sas tud úgy repülni, hogy elrugaszkodik a szakadék széléről, ez nyilván a tehénnek is megy majd. Ja, bocs, nem is. Szegény tehén. Ilyen egy böszmeséget!

midnightcoder2 2018.01.25. 07:14:43

@Simon Géza: Ehhez képest a németek még ma is Izrael lábtörlői és a mai napig Hitler árnyékában élnek.
A törökök sem annyira sokat változtak Jumurdzsák óta, alig több mint 100 éve csinálták meg a örmény holocaustot - amit a mai napig tagadnak - most pedig épp a kurdokat irtják a szíreknél NATO zászló alatt.

Csipyke 2018.01.25. 07:22:23

@midnightcoder2: logika: nem a progressziv ado miatt nem marad otthon/megy haza a kivandorolt., akkor innen is elmennenek. Az elet is draga, nem kicsit. Az egyeb (politikai) korulmenyek..

midnightcoder2 2018.01.25. 07:22:46

@DocBulywood: "És az nem jut el a kis agyukig, hogy ha az értékesebb munkaerőnek többet kell fizetni, akkor itthon marad."

Ezt beszéld meg az itteni multikkal akik fizetik őket.

midnightcoder2 2018.01.25. 07:25:30

@Csipyke: Az innen elment emberek 99%-a a pénz miatt megy el. A maradék 1% valóban nem, de ők nem is valamelyik gazdag nyugat-európai országba mennek, és nem Pl. Litvániába.

midnightcoder2 2018.01.25. 07:29:46

@Ugyan Nemár: A gyümölcs még egészségtelenebb. Teli van gyümölcscukorral. Egyen korpakekszet a gyerek, az tele van rostokkal és teljesen szénhidrátmentes. Azt meg hogy utálja, szard le. Elvégre az élet nem azért van hogy élvezzük, hanem azért hogy sokáig dolgozzunk valamelyik vállalatnál úgy, hogy állam bácsinak és az illető cégnek a lehető legkevesebb kiadást és a legtöbb hasznot termeljük. Elvégre ezért vagyunk.

midnightcoder2 2018.01.25. 07:44:36

@agarik:

"Boko Haram meg nem mond semmit, de az intraweb a barátunk, lássuk mit mond: áh, Iszlám-Állam. Hol is van az ISIS? Áh, a Közel-Keleten."
Szerintem próbálkozz az interneten is. Akkor megtalálod, hogy iszlám szélsőség terjedése Afrikában, és hogy milyen remek dolgokat csinálnak Nigériában. A nevük elég sokat elárul róluk: a nyugatosodás szentségtörés.

"De ha ragaszkodsz a strawmanedhez, akkor hallottál Sally Jonesról (GB)? Tashfeen Malikról (USA)? Az 516 belgáról aki beállt az ISISbe? A kb. 750 németről? 900 franciáról? Radikális Iszlám mindenütt, búúú!"
Ja. Mindegyik nyilván 10 generációra visszamenőleg európai volt. Ami persze nem jelenti azt, hogy pár hülye európai tinit nem lehet ezzel megetetni.

"De tudod ki igazán radikális muszlim? ABU AZRAEL! Részemről örülök neki hogy A MI OLDALUNKON ÁLL."
Oszama Bin Laden is állt ott. Mi képeztük ki.

"Ezután nem árt abbahagynia hülyeséget, és Olaszországra mutogatni, mert hol érkezik oda MENEKÜLT? Nem érkezik oda menekült. Illegális határátlépő, AZ érkezik. Vissza is toloncolják őket."

A különféle civil szervezetek, ezt azért nem így látják, lelkesen szállítgatják is őket a taljánokhoz.

"Egyébként ha rendes fizetést és életkörülményeket adnál neki, eszük ágában nem lenne szétmászkálni. Sőt, a gyereknemzési kedvük is azonnal zuhanna (a szegénység és a gyereknemzés között szoros az összefüggés: ha szegény vagy és kevés a gyereked, valószínűleg nem lesz gyereked aki megéli a nemzőképes kort mert megdöglik éhínségben-betegségben). A megoldás tehát: növelni az életszínvonalat és nem kizsákmányolni őket"

Na most, onnantól kezdve hogy kimondtuk hogy Afrika az Afrikaiaké, ezek az államok önállóak, a bennük élő felnőtt emberek azt csináltak az életükkel amit akartak. Pont azért zavarták el a fehéreket, hogy ez bekövetkezett. A gyarmatosítók távoztával pedig egy dolgot csináltak a kicsi négerek: veszett szaporodásba kezdtek. Nagyjából megtízszerezték a létszámot. Ez azt jelenti, hogy ha mi is ezt csináltuk volna ez idő alatt, akkor most 100 millióan élnénk itt. El tudod te képzelni, hogy milyen lenne az életszínvonal ? Kb. addig a szintig szaporodtak, amíg volt mit enni. Így most vannak úgy 1.3 milliárdan. És ez a szám növekszik, a demográfusok szerint 2050-re meg fog duplázódni. De már a mostani létszám sem marad meg a helyén, szép folyamatosan érkeznek az olaszokhoz. 2050-re lesz úgy 1.3 milliárd, nagyrészt muzulmán, nagyrészt írástudatlan potenciális bevándorló a Földközi tenger túlpartján.
.
"Afrika arról híres, hogy EGYMÁS fejét szeretik lecsapdosni."
Azért a tiedet is lecsapják ha hozzájutnak.

"Az ottaniak nem nagyon menekülnek sehova, helyette visszavagdosnak."
Aha. Akkor az olaszoknál a gumicsónakban csupa turista jön, akik csak a Colosseumot akarják megnézni, és már mennének is vissza. Az az egymillió is aki ott dekkol Líbiában, csak a kultúrszomja miatt van ott.

Void Bunkoid 2018.01.25. 09:03:02

@naty77: " nem látta még főzni az anyukáját"

Ez bármennyire is szomorúan hangzik, ez a kibaszott 21. század. Egy rakás egykori munkafolyamat eltűnt, gépek csinálják vagy szolgáltatássá vált, más meg lett helyette. Igen, akár a főzés is. Én sem láttam soha anyámat birkát nyírni vagy rokkát pörgetni, mégis van gyapjú pulóverem.

@talgaby: "A mai kölykök annyit értenek a géphez, hogy van a facebok/insta/stb., esetleg a nagyon képzettek képesek egy CS:GO-t telepíteni Steamről. Ennyi."

Szintén. Ma már a számítógép nem obskúrus ritka kütyü, ami csak olyanoknak van, akiknek ez a szerelme, és az utolsó tranzisztorig ismerik, meg javítják, menedzselik, adminolják.

2018 van. Ma már szinte bármilyen informatikai eszköz pont olyan használati tárgy, mint mondjuk egy mosógép, amit fogadjunk, hogy te sem ismersz teljesen, hogy hogyan is működik, és ha elromlana, te is azonnal htg-szerelőt hívnál ahelyett, hogy nekiállnál megbütykölni. Mégis használod.
No ugyanígy vannak a Z generációsok a számítógéppel. Használják. Karbantartásra meg ott a szervíz.

G.Tibor 2018.01.25. 09:10:52

@neko1967:

Normál esetben nem szoktam reagálni az ilyen provokáló trollkodásra, de most megteszem, mert jó kedvem van.

Választ viszont nem kapsz, mert:

1. Megszólítottál egy célcsoportot, ahova én nem tartozom, de garantálom, hogy oda sem, ahol te vagy.

2. Kérdésednek semmi köze a poszthoz és az én hozzászólásomhoz.

Az eredeti cikkhez még annyit hozzáfűzök, hogy kevés aljasabb dolog létezik, mint úgy befolyásolni gondolkodásra kevésbé képes tömegeket, hogy részigazságok közé bújtatnak hazugságokat, ezzel az egész posztot igaznak beállítva.

Ennek a cikknek a sok valótlan tartalma pont arra tanít, hogy ne higgyünk el mindent, amit az internetre felfirkantanak.

Ezer dolog van még az életben, amire az iskola nem készít fel, mert nem is ez a dolga. Autósiskolában sem vezetni tanítanak meg, csak átmenni a vizsgán. Vezetni majd sok év és mégtöbb megtett km után tud az ember.

neko1967 2018.01.25. 09:16:05

@G.Tibor:

Ez csak terelés! Feltettem egy vízválasztó egyszerű kérdést!

2018.01.25. 09:44:23

1. a demokrácia ezen értelemben a legmeggyőzőbb pszichopaták uralma
2. genetikai IQ-n múlik
3. van
4. ne legyél idióta, ezt mindenki magától is megtanulja otthon
5. egyelőre még vitatkozunk rajta, hogy a balos vagy a jobbos-e az álhír, nincs konszenzus. nekem a CNN az álhír másnak a Breitbart
6. van, csak aki hülye, nem figyel
7. van, csak aki hülye, nem figyel
8. menj a picsába a feminista genderfaszsággal, éppen fordítva, a fiúkat férfiasságra kell tanítani, súlyt emelni, bátornak lenni, akkor lesz barátnőjük, jó életük. pont az a baj, hogy nem elég tökösek. ha egy tesi ötöshöz 120kg felhúzás (deadlift) kéne 18 évesen, ami nem abszurdum, sokkal férfiasabb karakterük lenne és tudnának csajozni.

G.Tibor 2018.01.25. 11:08:13

@neko1967:

Indíts egy mészárosozós vagy elmeállapot-felmérő blogot, ott megvitatjuk mindkettőt. Ha az oktatási helyzetről szeretnél vitázni, ne fogd vissza magad! ;-)

werinter 2018.01.25. 11:12:33

"Hogy csináljunk demokráciát"

Mit szeretnél "csinálni"? Konkrétan ez mit jelent?

"Hogyan kell gondolkodni"
"A mostani iskolarendszerben a gyereknek nincs helye kérdezni, beszélgetni. Csak hallgatni, és visszaböfögni az adatokat."
Ez nem igaz, csak tanár- és diákfüggő. Aki akart kérdezett, vitázott (a szó pozitív értelmében), nyilván annál a tanárnál amelyiknél ezt meg lehetett tenni. Ez is teljesen emberfüggő: vannak olyan tanárok akik egyszerűen leadják az anyagot majd kikérdezik és utána nem érdekli őket a többi dolog és nem hagynak teret a "gondolkodásra", ugyanez igaz a diákok egy részére is: nekik egyszerűbb csendben ülni, leírni az elhangzottakat, majd szépen megtanulni mindent. Általában ők a "kitűnő" tanulók.
Ja és a matematika nem egyenlő a gondolkodással. Pusztán meglévő, létező szabályok alkalmazása egy viszonylag zárt rendszerben. A matematika ellenben segíti a problémamegoldó képesség fejlődését. Nyilván megfelelő keretek között tanulva.

"Közös, európai történelem..."

Az itt leírtak tökéletesen ellentmondanak egymásnak: "ami az egyik országnak tragédia, a másiknak győzelem" és "történelmi megbékélés". Ezeken nem tudunk változtatni, a történelmet nem lehet megváltoztatni.

"Digitális kompetenciák, élet a digitális világban
A legtöbb diák úgy hagyja el a magyar iskolákat, hogy ha találkozott is működőképes számítógéppel, azt nem tudja, hogyan és mire használja."

Az iskolában lehet, hogy nem, de otthon szinte biztos találkoztak már működő számítógéppel. Más kérdés, hogy mire használják. Sajnos a legtöbb mai fiatal már semmire sem használ pl. egy asztali gépet (PC-t), mert nem tudja hogyan kell. Csak az okostelefont, meg az azonnal használható technológiát képesek "működtetni". Pl: egy okostelefon esetében nem sok lehetőség van bármit is állítgatni: letöltik az appot, használják és kész.
Erre egy majom is képes.
A mai generációk gyakorlatilag digitális analfabéták. Semmit sem értenek valójában a számítástechnikához, pedig nap, mint nap hasonló eszközökkel vannak körülvéve.

"Tudatos médiafogyasztás..."
Ki dönti el, hogy mi az álhír és mi nem az. Ki dönti el, hogy melyik eszméhez, nézőponthoz "kell" igazodni? Szerintem mindenkinek a saját döntése ez. Persze értelmesen vitázni lehet, sőt kell is! De senki nem szabja meg, főleg ne egy oktatási intézmény, hogy milyen nézetekkel, nézőponttal azonosul a diák. Nyilván útmutatást lehet adni.

"Nemi szerepek
"Mit jelent a nőkkel szembeni tisztelet?"
Mit jelent a férfiakkal szembeni tisztelet?

"Tényleg ugyan olyan esélye van mindig a nőknek és a férfiaknak?"
Hagyjuk már ezt a feminista szélsőséget. Karrier terén is nagyrészt az egyén döntésein múlik a boldogulása. Az nem a férfiak hibája, hogy pl. a nők jelentős része olyan szakmát, foglalkozást választ magának, ami kevesebb elérhető jövedelemmel jár. Azt meg senki ne akarja elhitetni, hogy egy mérnök (legyen az bármilyen mérnök) munkája ugyanannyit ér, mint egy tipikusan "feminista" "női" munka.

"Ha egyenlőség van, miért csak a nők takarítanak otthon?"
Öhm, nem hiszem, hogy ez így lenne. Én például nagypon meglepődtem volna, ha az albérletben amiben sokáig laktam, egy nő takarítgatott volna :D

"Mi a baja annak, aki a saját neméhez vonzódik?"
Csináljon amit akar, de ez nem tartozik másokra. Ez ügyben sem pozitív sem negatív diszkrimináció ne érjen senkit. Sőt! Ez egy olyan dolog ami nem tartozik az adott egyénen kívül senkire. Ne kelljen nekem bőrtangában vonagló "férfiakat" nézegetnem a főváros utcáin.
De ez igaz fordítva is.
Ugyanúgy nem akarok látni heteró párokat közösülni nyilvános helyeken.

Bolshevik 2018.01.25. 11:58:34

@juletræ: "Azonban sokkal kellemetlenebb lesz, ha p.l. nem sikerül fenntartható eneriaforrásokat találni"

Pl. matematikával ki lehet számolni, hogy ha a mai, még csak tervezés alatt lévő, legnagyobb aksikomplexum 50 GWh energiát bír eltárolni, és Németországnak 1500GWh energiára van szüksége naponta, akkor mennyire lehetséges a rapszodikusan termelő megújulókból fedezni az energiaszükségletét pl. két-három téli héten keresztül.

Bolshevik 2018.01.25. 12:00:26

@juletræ: "miért is fogadott be a jobboldal 1300 migráncsot, ha annyira tiltakoznak az EU-ál a kvóták miatt?"

Ha fogadsz vendégeket, akkor hadd küldjek már én is hozzád pár embert lécci, különben álszent vagy, hiszen csak azokat akarod fogadni akiket te hívsz, de ha én küldöm őket akkor meg nem :(

Terézágyú 2018.01.25. 12:21:50

"A legtöbb diák úgy hagyja el a magyar iskolákat, hogy ha találkozott is működőképes számítógéppel, azt nem tudja, hogyan és mire használja."

Na, EZ egy baromság. Manapság még a szegényebb gyerekek is több számítógépet látnak életük első néhány évében, mint az összes többi korosztály együttvéve... Aki meg nem egészen szegény, annak is már alsóban is van már okostelefonja, de akár tabletje stb.

Míg esetleg a tanárok többségének nincs tabletje...
Szóval hagyjuk már, hogy egy mai gyerek majd az iskolában tanulja meg a szgépek használatát...

David Bowman 2018.01.25. 12:22:29

A fölösleges dolgok bemagolása nem cél, hanem eszköz. Az iskola célja ugyanis az agy fejlesztése. Hogy okosabb legyen a gyerek.

Terézágyú 2018.01.25. 12:27:24

@Bolshevik:
Az EU is olyan menekülteket küldene, akiket ellenőrzött és elfogadott ugyanolyan kritériumok alapján, amivel Magyarország is tette.
Szó nincs arról, hogy valamiféle ellenőrizetlen kituggyakiket akarnának ránk tukmálni.

John Nethem 2018.01.25. 13:08:10

@agarik:

"..Fél tököm odaadtam volna ha részt vehettem volna háztartástanon mint a lányok. De nem, nekem három évig lombfűrésszel kellett szarakodnom ahelyett hogy megtanultam volna főzni..."

Arra anyádnak kellett volna megtanítania téged.... Mint ahogy az enyém tette velem.....
Ma már versenyben főzünk az asszonnyal :-) Vagy inkább kiegészítjük egymást :-) Én csinálom, amit én tudok jobban, ő csinálja, ami az ő kiváltsága :-)

Visceroid 2018.01.25. 13:15:53

Ki az a barom, aki ebbe az országba még gyereket csinál?

czinimini 2018.01.25. 13:17:47

Amit még tanulhatnának:
közlekedési ismeretek,
elsősegély,
alapvető gazdasági ismeretek.

John Nethem 2018.01.25. 13:20:20

@Terézágyú: "..Az EU is olyan menekülteket küldene, akiket ellenőrzött és elfogadott ugyanolyan kritériumok alapján, amivel Magyarország is tette..."

Hát nem !

1.) Akiket ide küldene, azokat maximum REGISZTRÁLTA ( adatok felvétele, ujjlenyomat, ideiglenes papír kiállítása.) Az ELBÍRÁLÁSI mechanizmus egy másik dolog.

2.) Ha már az EU leellenőrizte, státuszt adott nekik, miért küldené ide Magyarországra őket, ha ők nem akarnak ide jönni ??? / Ja, akkor már nem kell az emberi jogokra hivatkozni ?? /

3.) Magyarország azokat engedi be az ország területére /és egyben az EU területére/ , akik IDE adják be a kérelmüket, és az elbírálásuk során megkapják a STÁTUSZT (menekült, menedékes, oltalmazott, befogadott).

John Nethem 2018.01.25. 13:23:18

@czinimini:

"..alapvető gazdasági ismeretek..."

ÉS a szakmai gyakorlat a MÉSZÁROS & SONS konglomerátumban lenne :-)

John Nethem 2018.01.25. 13:27:29

@midnightcoder2:

Pedig nem is kéne elhagyni Afrikát ahhoz, ha csak a Colosseumot akarnák megnézni, hiszen ott van a tunéziai El-Dzsem-i amfiteátrum.. Azt is nézhetnék.... Gyakorlatilag nem különböznek...

Nem leszünk gyarmat ! 2018.01.25. 14:03:44

Isten őrizz, hogy ilyen ökörségeket oktassanak :)

meszena 2018.01.25. 14:34:50

Az iskolának, amely világnézetileg semleges, nem lehet célja, hogy a balliberális propagandát tömje a gyerek fejébe. Az "Együtt nyolc pontja" a balliberális diktatúra előkészítése.

VaradiJanos 2018.01.25. 17:01:18

@Terézágyú: “Az EU is olyan menekülteket küldene, akiket ellenőrzött és elfogadott ugyanolyan kritériumok alapján, amivel Magyarország is tette.”

Keresztènyeket küldenenaz eju?

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2018.01.25. 17:30:34

Oldódjunk fel együtt a szivárványszínű fingszagba

Scott Tenorman Must Die 2018.01.25. 19:43:40

@Thomas Dantes: te szeretheted a szőrös talpúakat, senki nem akadályoz meg abban, h szőröstalpnyaló legyél

VaradiJanos 2018.01.25. 20:19:06

Csoszogás-óra is kéne?

Naki vagyok kerdojel 2018.01.25. 21:26:49

@werinter: a 4-es pontodhoz:
"Az iskolában lehet, hogy nem, de otthon szinte biztos találkoztak már működő számítógéppel. Más kérdés, hogy mire használják. Sajnos a legtöbb mai fiatal már semmire sem használ pl. egy asztali gépet (PC-t), mert nem tudja hogyan kell. Csak az okostelefont, meg az azonnal használható technológiát képesek "működtetni". Pl: egy okostelefon esetében nem sok lehetőség van bármit is állítgatni: letöltik az appot, használják és kész.
Erre egy majom is képes.
A mai generációk gyakorlatilag digitális analfabéták. Semmit sem értenek valójában a számítástechnikához, pedig nap, mint nap hasonló eszközökkel vannak körülvéve."

Tökéletesen egyetértek. Attól, hogy tud használni egy tabletet/okostelefont, még nincsenek készségei. Vicces videókat néznia a fészen az lófasz, nem készség. Az Excelről azt sem tudja, mi az, Wordot soha nem látott, a programozásról nem is beszélve. Szóval van hova fejlődni.

Megkúrt úrfi látens heteroszexuális vezérüszü 2018.01.25. 22:29:53

@Thomas Dantes: de az. megértem, h ez téged zavar, de fogadd el, h nem vagy egészséges.
süti beállítások módosítása