Együtt Program 2018

Sikeres vállalkozás? 10 lépés a versenyképességért

2018. január 08. - Együtt Program

A magyar kis- és közepesvállalkozók fulladoznak a bürokráciában, hatalmas terheket nyögnek, és megfojtja őket az állam, nem segíti őket. A kormány csak a saját strómanjait segíti, miközben azok a cégek, akik kockázatot vállalnak, munkahelyeket teremtenek, fejlesztenek sokszor nehéz helyzetben vannak. Ezért mi az Együttben azt ígérjük, hogy nekik mi támasz leszünk, nem pedig teher. Ezzel a 10 intézkedéssel már csak a magyarok vállalkozókedvén múlik a siker, abból pedig nincs hiány.

versenyke_pes_blog.jpg

  1. Csökkentjük a béreket terhelő járulékokat

Rengeteg magyar cég szeretne új munkaerőt fölvenni, vagy a meglévő dolgozóknak végre érdemi béremelést biztosítani. Míg a nyereséget terhelő társasági adó szintje alapján Magyarország egy offshore adóparadicsom, a bérekre rakódó közterhek még   mindig óriási nehézséget jelentenek a kis és középvállakozások számára.

 

  1. Csökkentjük a banki költségeket

A magas pénzügyi költségek pedig megfojtják a kisvállalkozások működését. Az államnak szerepet kell vállalnia a piaci verseny erősítésében, a bankkártya-elfogadói hálózat bővítésében, és a tranzakciós költségek csökkentése érdekében. . Megszűntetjük a kasszák online bekötése mögötti korrupt maffiarendszert, és felgyorsítjuk a bankkártyás fizetések jóváírását.

 

  1. Bevezetjük az eurót

A kis- és közepes vállalkozások számára különösen nehezen kezelhetőek az árfolyam-ingadozások. Az euró bevezetése megkönnyíti, hogy kiszámíthatóan tudják bővíteni a piacaikat és vevőkörüket Magyarország határain túl is, miközben a pénzváltás költségeit is megtakarítják.

 

  1. Csökkentjük a cégek adminisztrációs terheit

Az internet korában mindent megteszünk azért, hogy a sárga csekkek, papíralapú számlák és fölösleges adminisztráció  tengeréből kivezessük a vállalkozókat. A hivatali űrlapokat emberi nyelvre fordítjuk le, az adminisztrációs terhek növekedését pedig egy plafonszabállyal állítjuk meg: a jövőben csak úgy lehet bevezetni bármilyen új, bürokratikus terhet, ha ugyanekkor egy másikat meg is szüntet az állam..

 

  1.  Nem kell mindenről áfás számla

A vállalkozások költségeinek 5%-ig nem kell majd áfás számlát kérni, az egyszerű nyugta is megfelelő lesz, így a megszüntetjük kis értékű vásárlásokhoz kapcsolódó számlák kiállítása miatti időpazarlást.

 

  1. Egyszámlás járulék- és adófizetés

Az adófizetők  egy bankszámlaszámra, egyetlen utalással befizethetik az összes közterhüket,   és  az állami szervek feladata megszervezni, hogy ezt a bevallások alapján szétválogassák.

 

  1. Büntetés helyett először sárga lapot!

Bizonyos esetekben lehetővé tesszük, hogy a kisebb hibák miatt a hatóságok először ne büntessenek, hanem a cégek csak egy figyelmeztető „sárga lapot” kapjanak. Mert az állam van értünk, nem mi vagyunk az államért.

 

  1. Gyorsítjuk a jogérvényesítést

Egyes polgári ügytípusok esetében permegelőző mediációt vezetünk be, hogy csökkenjen a bíróságok terheltsége, és gyorsuljon a peres ügyek elbírálása.  Visszaszorítjuk a lánctartozást, megteremtjük a lehetőségét, hogy igazolt teljesítés esetén automatikus fizetési biztosítékot lehessen kikötni. Az állami beszerzések esetén kötelező késedelmi kamatfizetést írunk elő.

 

  1. Adóalkotmányt a kiszámíthatóságért

Az adószabályokat csak évente egyszer lehet majd változtatni, így előre lehet tervezni, hogy milyen közterhekkel kell számolnunk, és nem terheljük a vállalkozások a jogalkotás folyamatos nyomon követésével.

 

  1. Segítjük a fiatal vállalkozókat

Programot indítunk a fiatal vállalkozók támogatására, segítjük az innovációt, kedvezményeket biztosítunk az első vállalkozásukat beindítóknak.

 

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol, többek között, ezek a javaslatok is szerepelnek. Közel ötszáz választási ígéretünket itt olvashatjátok a szabad és igazságos Magyarországról. Orbán Viktor leváltása után ilyen országot építünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4713558705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása