Együtt Program 2018

Ez a valódi rezsicsökkentés! Tartósan ezreket spórolhat mindenki

2017. december 14. - Együtt Program

Szerinted kinek segít, ha a fölfűtött medencékkel rendelkező házaknak kisebb lesz a rezsije? A többségnek biztosan semmit. És mit ér az egész propaganda rezsicsökkentés annak, akik fával fűtenek? Vagy ha már a tűzifa sincs, akkor rongyokkal meg szeméttel.

fekete_vel.jpg

Ma sokan fagyoskodva vészelik át a telet saját otthonukban. A rezsicsökkentés a luxusházak tulajdonosainak adta a legtöbbet. De a tűzifával fűtő százezrek gondjain egyáltalán nem enyhített és nem segített azokon sem, akiknek elavult a fűtési rendszere vagy rosszul szigetelt a lakásuk, házuk. Politikai kampánykommunikáció helyett a kormánynak tartós megoldásokkal kellene segítenie a fűtési költségek csökkentését.

Hogyan lehetne másként? Hogyan lehetne elérni, hogy senkinek ne kelljen fáznia otthonában és a számlát is ki tudja fizetni?

Magyarországon tömegek élnek energiaszegénységben. Ezek az emberek jövedelmük jelentős részét a fűtésre és a világításra költik és még így sem tudják rendesen felfűteni saját otthonukat. Ez szélsőséges esetben akár a fagyhalálhoz is vezethet, de a penészedő, hűvös otthonok is sok egészségügyi kockázatot rejtenek. Igaz, léteznek államilag támogatott programok, pl. az otthon melege program, de a kormány nagyon keveset költ ezekre a programokra, és nagyon keveseket érnek el.

A helyzet javításának egyik kulcsa a jó szigetelés. A falak szigetelésével, az ajtók és ablakok cseréjével biztosítani tudjuk, hogy a fűtött szobákban benn maradjon a meleg. Ezzel rengeteget spórolhatnánk a legszegényebbeknek is. A mostani kormány viszont kijelentette, hogy akkor sem költene erre, ha van rá pénz

A hőszigetelést javító vagy a fűtést korszerűsítő  felújítások több tízezer munkahelyet jelentenének az építőiparban, így tehát az állami befektetés munkát is jelentene az ország egészében, főleg a magyar kis és közepes vállalkozások számára. Ezért is hasznos lenne a lakások energetikai korszerűsítése. Az energetikai célú beruházásokat többszörösen megérné az államnak támogatni.

A jövőnk érdekében is arra kéne ösztönözni az embereket, hogy inkább kevesebb energiát használjanak el. Ha számít a környezetünk és a Földünk sorsa, akkor muszáj az otthonainkat felújítani, hiszen rengeteg energiát pazarolunk el fölöslegesen. Rendes szigeteléssel akár 60%-kal csökkenthető a házak szén-dioxid kibocsájtása.

Az Együtt egy olyan átfogó programot ígér, ahol a lakóházak és lakások tömegeit tudnánk korszerűsíteni. Támogatnánk a nyílászárók és szigetelések beszerelését, a fűtésrendszer korszerűsítését. Mert ez valóban tartós rezsicsökkentés lenne.

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol, többek között, ez a javaslat is szerepel. Közel ötszáz választási ígéretünket itt olvashatjátok a szabad és igazságos Magyarországról. Orbán Viktor leváltása után ilyen országot építünk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7613500437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása