Együtt Program 2018

Nem beszél a politikus? Ne kapjon fizetést!

2017. szeptember 28. - Együtt Program

Megválasztott képviselőink az Országgyűlésben azért kapják a fizetésüket, hogy dolgozzanak. Az egyik munkahelyük az Országgyűlés plenáris ülése. Egy képviselő, aki éveken keresztül meg sem szólal a Parlamentben, mégis hogyan képviseli az embereket a némaságával? 2018-tól legyen 0 forint a fizetése annak, aki nem végzi el a munkáját!

papo_nak_szeretettel.jpg

Van olyan honatya a mai magyar Parlamentben, aki már hét éve nem érzi szükségét, hogy akár csak egy mondatot is hozzátegyen az ott folyó vitákhoz. Ezalatt 70 millió forintot keresett. Összesen 19 képviselő van, vagyis majdnem minden tizedik, aki 2017-ben némasági fogadalmat tett. Szavazni még bejárnak, de a vitához már nem tesznek hozzá. Az Együtt szerint az a képviselő, aki két ülésszakon át (vagyis egy egész évben) egyszer sem szólal fel a Parlamentben, a következő időszakban ne kapjon fizetést a munkájáért.

Természetesen a képviselői munkának csak egy része a plenáris ülésen való felszólalás. A bizottságok ülései, a frakcióülések, találkozók, egyeztetések, fogadóórák, programok a választókerületben mind-mind fontos feladatok. Ahogy a felkészülés, aprólékos háttérmunka is, ezek kevésbé látványosak. Azonban ezek nem helyettesítik a parlamenti felszólalást, ami a demokratikus vitának minden országban a legfontosabb terepe. Aki ezt kihagyja, nem végzi a munkáját.

Mégis mit gondol a világ dolgairól az a honatya (vagy honanya), aki sosem beszél? Hogyan védi a választói érdekét, ha semmi sem érdekli? A képviselőknek kötelességük, hogy azokért dolgozzanak, akik megválasztották őket. A munkájuk nem valami hobbi, amit, ha megunnak, nem foglalkoznak vele néhány hónapot. A fizetésünket tőlünk, a mi adóforintjainkból kapják. 

Mi az Együttben egy olyan Országgyűlést szeretnénk, ahol az ott ülők megtisztelik hazánkat a munkájukkal, nem pedig csak melegedni járnak be az épületbe. Ahol a parlamenti vitában érvek ütköznek, és ahol tudjuk, ki milyen Magyarországot szeretne építeni. Amennyiben egy képviselő nem végzi a dolgát, annak legyen következménye!

Az Együtt szeptember közepén mutatta be választási programját, ahol ez a javaslat is szerepel. A közel ötszáz ígéretünket itt olvashatjátok egy szabad és igazságos Magyarországról, amit együtt valóra váltunk Orbán Viktor leváltása után.

A bejegyzés trackback címe:

https://jovoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2912908408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2017.09.29. 11:12:53

A legtöbb azzal tesz jót az országnak, ha csendben marad...
süti beállítások módosítása